Protest în Piaţa Victoriei: Sindicaliştii „Cartel Alfa” cer creşterea salariului minim la 850 de lei

Sute de români protestează joi în Piaţa Victoriei din Capitală. E vorba de sindicalişti ai Cartel Alfa, iar una dintre cerinţele lor este cresterea salariului minim garantat de la 1 ianuarie 2013 la cel putin 850 lei.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 09:55
Protest în Piaţa Victoriei: Sindicaliştii „Cartel Alfa” cer creşterea salariului minim la 850 de lei

Sindicaliştii Confederaţiei Naţionale „Cartel Alfa” cer modificarea de urgenţă la Legii dialogului social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar şi crearea de locuri de muncă.

„Astazi revendicăm angajamentele care şi le-a luat Guvernul Ponta înainte de a ajunge la putere. se pare că ajungând la Palatul Victoria a uitat ceea ce a aşezat pe hârtie şi au promis.Toate lumea anul acesta a promis locuri de muncă. Suntem minţiţi în continuare”, a spus un protestar.

Totodată, sindicaliştii „Cartel Alfa” vor modificarea şi aplicarea Legii salarizării unice pentru bugetari şi majorarea salariul minim în 2013 la cel puţin 850 de lei, precum şi abrogarea imediată a actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă.

„În absolut toată ţara se organizează astfel de proteste şi avem de gând să rămânem până când toate aceste probleme se vor limpezi. În urmă cu foarte puţin timp noi cei mulţi am fost la vot”, a completat un alt protestatar.

Cartel Alfa mai cere autorităţilor să oprească privatizările companiilor strategice şi să asigure după privatizări păstrarea activităţii şi a locurilor de muncă.