Bărbatul din Piteşti care a protestat în lanţuri, ameninţă că intră în greva foamei VIDEO

Un tânăr s-a legat, miercuri, cu lanţuri în faţa unei clinici particulare din Piteşti. Bărbatul a protestat faţă de angajarea în clinică a unui medic ginecolog, pe care îl acuză de malpraxis. Acesta ameninţă că va intra în greva foamei.

RomaniaTV.net
06 mart. 2013, 07:28
Bărbatul din Piteşti care a protestat în lanţuri, ameninţă că intră în greva foamei VIDEO

După câteva ore de protest, tânărul, Florin Constantin Oprea, şi-a dezlegat lanţurile cu care se legase de gardul clinicii private, însă spune că va intra în greva foamei, potrivit Mediafax.

„Eu nu cer despăgubiri de la doctorul care mi-a omorât copilul la naştere, în urmă cu un an şi jumătate, şi vreau doar ca acesta să nu mai profeseze pentru ca nicio altă familie să nu mai treacă printr-o tragedie. Acum am aflat că medicul ginecolog cu care a născut soţia colaborează cu clinica medicală privată şi m-am hotărât să protestez, legându-mă cu lanţuri de gardul unităţii. Nu vreau bani, este vinovat de malpraxis, cer să nu mai profeseze şi vreau să-l privesc în ochi dacă are curajul să mă privească. Dacă nu se rezolvă, voi intra în greva foamei”, a declarat tânărul.

Medicul acuzat că a provocat moartea bebeluşului la naştere este angajat al Centrului medical „Doctor Luca” din Piteşti. Conducerea clinicii afirmă că nu l-a putut contacta pe medic pe parcursul zilei, acesta neprezentandu-se la clinică, unde avea program, miercuri, între orele 8.00-14.00.

„Eu sunt alături de familia îndoliată, care trece printr-o situaţie dramatică, dar atâta vreme cât justiţia nu s-a ponunţat în acest caz şi nu există un răspuns medical definitiv, nu puteam să refuz un coleg care a solicitat un loc de muncă. Este o dramă şi pentru medic şi nu este uşor ca la început de carieră să te confrunţi cu o asemenea situaţie. Nu ştiu de ce nu a cerut scuze familiei, nu pot să judec situaţia de afară, poate nu a avut curaj sau nu a ştiut cum să abordeze problema, dar sunt sigur că regretă şi îi pare rău. Am încercat astăzi să-l contactăm, nu a venit la serviciu, nu a răspuns la telefon, nu ştim ce s-a întâmplat cu el, o să vedem ce s-a întâmplat. Dacă instanţa va dovedi că este vinovat, vom renunţa la el imediat”, a declarat directorul centrului medical, Augustin Batiş.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Argeş spun că medicul este urmărit penal pentru ucidere din culpă din iulie 2012 şi că în prezent în acest dosar este aşteptată o nouă expertiză medico-legală de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti.

„Este un dosar de cercetare penală, iar din luna iulie s-a început urmărirea penală. S-a dispus o nouă expertiză, aşteptăm rezultatul acesteia de la IML Bucureşti, iar ancheta continuă. În ceea ce priveşte tergiversarea dosarului, omul poate să spună orice şi îi respectăm declaraţia, dar trebuie să înţeleagă că acesta este circuitul documentelor. Chiar nu depinde de noi, îl rog să aibă înţelegere şi să creadă în justiţie şi vreau să-i spun că suntem ferm convinşi că dacă cineva va fi găsit vinovat va şi plăti pentru faptele sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Florin Oprea, în vârstă de 21 de ani, s-a legat cu lanţuri, miercuri dimineaţă, de gardul unei clinici private din Piteşti unde profesează medicul ginecolog Alin Luca, pe care îl acuză că i-a omorât copilul la naştere.

Tânărul, Florin Oprea, susţine că medicul este responsabil de moartea bebeluşului său, la naştere, în octombrie 2011, şi că anchetele trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului.

„Bebeluşul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebeluşul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul şi apoi au operat-o pe soţie. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe soţie. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanţă şi doctorul vinovat să plătească”, a afirmat Florin Oprea

Bebeluşul a murit la Maternitatea din Piteşti în octombrie 2011.

Mama copilului decedat, o tânără care atunci avea 18 ani, spunea că a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti în travaliu şi că iniţial a încercat să nască natural, însă ulterior medicii ginecologi şi asistentele i-au împins fătul spre pântec şi au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebeluşul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului.

„Mi-au spus că se vedea părul copilului, m-au controlat cu nişte fiare şi apoi m-au băgat în operaţie, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simţit clar acest lucru”, afirma tânăra.

Bunica bebeluşului spunea, la rândul său, că medicii au anunţat moartea copilului după mai multe zile de la naştere.

Serviciul Medico-Legal Argeş a stabilit că decesul bebeluşului a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legişti nu au exclus nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

„Băieţelul avea 3,5 kg la naştere. A fost o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, aceasta este cauza decesului. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu sau de un corp dur, dar noi nu putem exclude nicio comprimare a craniului”, declara şeful Serviciului Medico-Legal (SML) Argeş, dr. Dan Manu.

Conducerea Spitalului Judeţean din Piteşti a decis, la câteva săptămâni de la incident, ca medicului să îi fie desfăcut contractul de muncă.