PROTEST în stradă în cartierul ANL Brâncuşi din Bucureşti. Apartamentele au ajuns să coste dublu VIDEO

Locatarii cartierului ANL Brâncuşi din Bucureşti sunt nemulţumiţi că trebuie să plătească aproape dublu dacă vor să cumpere locuinţele sociale. Potrivit unei legi recent promulgate de preşedinte, preţul locuinţelor ANL s-a liberalizat şi a ajuns la nivelul pieţii imobiliare, informează România TV.

09 dec. 2015, 08:02
PROTEST în stradă în cartierul ANL Brâncuşi din Bucureşti. Apartamentele au ajuns să coste dublu VIDEO

Schimbarea condițiilor de cumpărare a apartamentelor ANL a stârnit un întreg val de nemulțumiri. Locatarii din cartierul ANL Brâncuși din București s-au strâns să protesteze. Dacă vor să cumpere apartamentele, plătesc la nivelul pieţei imobiliare, adică aproape dublu faţă de acum trei luni. Mai mult, și avansul a crescut la 16%.

Dacă vecinul meu a luat acum trei luni cu 25.000, eu de ce să dau 40.000? Pentru că stau în capitală europeană?„, a spus un bărbat.

Am fost foarte supărați pentru că s-au scumpit foarte mult„, a spus o altă femeie.

Cei care nu sunt interesați să cumpere astfel de apartamente şi vor să stea în continuare în chirie, se plâng şi de facturile mari. Pentru o garsonieră socială ei plătesc chirie lunară de 740 de lei, dar se tem că în perioada următoare costurile vor creşte. Protestatarii vor depune mai multe petiţii la autorităţi.

Citeşte şi România, ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din UE în 2014