Protest inedit al unui primar din Galaţi. Militează pentru drepturile râmelor

Vrea să înființeze o asociație care va milita pentru drepturile râmelor! Edilul susţine că râmele nu sunt respectate, fiind omorâte fără anestezie și fără medic veterinar de pescari.

18 nov. 2019, 14:15
Protest inedit al unui primar din Galaţi. Militează pentru drepturile râmelor

Laurențiu Gâdei, primarul orașului Târgu Bujor din județul Galați, a ales un mod inedit pentru a protesta față de actele normative emise de autoritățile centrale. În zilele următoare el va înființa o asociație care va milita pentru drepturile râmelor. Primarul spune că râmele mor în chinuri groaznice atunci când sunt agățate de pescari în cârligele undițelor.

Ideea de a înființa o asociație pentru râme i-a venit primarului în momentul în care a aflat despre ordinul fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, privitor la obligativitatea prezenței unui medic veterinar la sacrificarea porcilor de Crăciun. Primarul din Târgu Bujor spune că regula impusă de autoritățile centrale este imposibil de aplicat.

O altă prevedere care a stârnit nemulțumirea țăranilor stabilește că o gospodărie nu poate avea mai mult de cinci porci, indiferent de vârsta sau de greutatea lor. Altfel spus, o purcea care fată mai mulți purcei îl va obliga pe proprietar să declare animalele și să se înregistreze la Registrul Comerțului, devenind astfel o mini fermă.