Protest inedit în Italia. Fostele stewardese de la Alitalia, dezbrăcate în centrul Romei pentru a-și arăta indignarea: „Ne-au jupuit!” – VIDEO

O manifestare surprinzătoare a avut loc miercuri după amiază în Roma. Zeci de foste angajate Alitalia s-au dezbrăcat şi au rămas în lenjerie intimă, în centrul Capitalei, în semn de protest.

21 oct. 2021, 14:09
Protest inedit în Italia. Fostele stewardese de la Alitalia, dezbrăcate în centrul Romei pentru a-și arăta indignarea: „Ne-au jupuit!” – VIDEO

Protest inedit în Italia. Acestea și-au arătat indignarea pentru că mii de angajați au rămas pe drumuri, după ce compania aeriană a fost desființată.

Protest inedit în Italia. Fostele stewardese de la Alitalia, dezbrăcate în centrul Romei pentru a-și arăta indignarea: „Ne-au jupuit!”

„Ne-au jupuit”, spun fostele însoțitoare de zbor, care au lucrat mulți ani pentru compania aeriană națională a Italiei.

„Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie. Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar și solidaritatea față de toți colegii noștri, și cei care au fost primiți de ITA și care au fost obligați să semneze un contract umilitor”, a transmis una dintre însoțitoarele de zbor.

Nu mai puțin de 50 de femei s-au aliniat într-o piață din centrul Romei. Și-au dat uniformele jos și și-au șters machiajul. Gesturi simbolice prin care spun că au vrut să arate impactul devastator pe care l-a avut desființatarea companiei aeriene Alitalia.

În utima perioadă au avut loc mai multe proteste, organizate de fosti angajati, față de felul în care au gestionat autorităție desființarea companiei.

Citește și: EXCLUSIV | Prima reacţie a MAI în cazul avionului contrabandiştilor ucraineni care a intrat ilegal în Romania. „Poliţia de Frontieră Română nu deţine radare pentru detectarea aparatelor. Posibila prezenţă, constatată prin zgomotul produs”
„Este păcat, n-am cuvinte. Poate sună dramatic, dar așa stau lucrurile. Mai mult, această nouă companie este o dezamăgire, nu are nicio legătură cu Alitalia, cu banii publici. Suntem siguri, așa cum de altfel spun și specialiștii, acestă nouă companie se va închide și ea curând. Aspura acestui lucru vrem să atragem atenția azi, aici”, a declarat un reprezentant sindical.

După aproape 80 de ani de activitate, Alitalia a fost înlocuită de de Italia Trasporto Aereo, sau ITA. Noua companie, va funcţiona cu mai puţin de jumătate din flota celei vechi. Vor fi păstrați, doar 2.800 dintre cei 11 mii de angajați „Alitalia”.

Citește și: Un avion românesc s-a prăbușit lângă Milano! Afaceristul Dan Petrescu și fetele unui jurnalist cunoscut, morți în tragedie. Imagini cumplite de la locul accidentului – FOTO
 


loading...
Partenerii noștri