Protest inedit în Timișoara! Sătui de promisiuni, cetățenii au găsit o soluție pentru frigul din case. Videoclipul a ajuns viral!

Un videoclip în care sunt arse mai multe poze ale primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a devenit viral pe internet.

14 oct. 2021, 16:53
Protest inedit în Timișoara! Sătui de promisiuni, cetățenii au găsit o soluție pentru frigul din case. Videoclipul a ajuns viral!

Protest inedit în Timișoara! Acesta este un răspuns la faptul că edilul nu a găsit nicio soluție pentru problema căldurii cu care se confruntă timișiorenii.

Protest inedit în Timișoara! Sătui de promisiuni, cetățenii au găsit o soluție pentru frigul din case. Videoclipul a ajuns viral!

”Sătui să tot astepte solutii de la Fritz, timisorenii au gasit o metoda de-a face putina căldură. E si o “solutie” si protest in acelasi timp, exasperati fiind de lipsa unor masuri concrete din partea primarului, masuri care sa pună capăt frigului din scoli, din insitutii, din spitale, din casele oamenilor! P.S. Totusi, nu incercati asta acasa!”, se arată în postarea distribuită de ”Like Timișoara”.

Ca și în Capitală, timișorenii se confuntă cu mari probleme în ceea ce privește agentul termic. Tot mai mulți cetățeni se întreabă dacă vor avea căldură în iarna care vine. Dacă nu intervine urgent Guvernul, timișorenii s-ar putea să nu aibă apă caldă și căldură în această iarnă, spune primarul.

Potrivit lui Dominic Fritz, există un „risc real să fie și pandemie de Covid, și spitale pline în frig”. O „catastrofă umanitară care trebuie evitată”, adaugă edilul, care precizează că și școlile sunt direct afectate.

„Noi estimăm că ne va trebui ca să trecem prin iarnă, în decembrie, ianuarie, februarie cam 100 de milioane de lei pe lună, dar încasăm 40 de milioane de lei pe lună din impozite și cote defalcate. Dacă am tăia toate investițiile, dacă nu am mai face curățenie în oraș, dacă nu am mai plăti salariile pentru angajații Primăriei, chiar și atunci nu am avea bani suficienți să plătim facturile de gaz ca să putem continua termoficarea în oraș”, a descris situația primarul Dominic Fritz (USR) pentru Europa Liberă.

Datoriile Colterm sunt de peste 300 de milioane de lei. EON, firma care trimite gazul către Colterm, are de recuperat 80 de milioane de lei, procesele sunt fie câștigate, fie în curs, în instanță. „EON nu ne mai vinde gaz, din cauza acestor datorii, decât cu plata în avans. Avem contracte zilnice, zilnic există un risc să nu mai furnizeze EON gazul pentru Colterm”, a spus primarul Dominic Fritz.

Citește și: Dominic Fritz a devenit tată. Primarul Timişoarei are o fetiţă care va primi un nume special