Protest inedit la Borşa: Primarul a pus lacăt pe primărie

Primăria din Borșa, judeţul Maramureş, a fost închisă chiar de către edilul Toader Mihali. Decizia a fost luată în semn de protest faţă de numirea noului director al spitalului. Și localnicii au ieșit să protesteze în fața unității sanitare, informează România TV.

RomaniaTV.net
17 aug. 2013, 12:15
Protest inedit la Borşa: Primarul a pus lacăt pe primărie

Fostul primar al orașului Borșa, Remus Şteţco, a fost numit la începutul acestei săptămâni manager la spitalul din localitate. Decizia a fost semnată de la centru, lucru care i-a deranjat pe actualul edil şi pe localnici. Așa că au ieşit în stradă şi au cerut demisia noului director.

Localnicii au îndoieli în ceea ce priveşte abilităţile manageriale ale fostului lor primar care, înainte de a pierde alegerile în iunie 2012, a reuşit să obţină două mandate consecutive din partea borşenilor. „Spitalul este într-un mare impas, nu poate decât să îl închidă, mai mult nu poate să facă”, crede o femeie. „Vrem ca să vină domnul fostul primar să spună ce a făcut cu banii borşenilor timp de 8 ani. Să deie socoteală el!”, a spus un alt borşean.

Actualul primar spune că numirea este una politică, așa că a decis să protesteze într-un mod inedit: a pus lacăt pe primărie, pe termen nelimitat. „În acest spital știm cu toții că pasament, seringă, aspirină trebuie să ne cumpărăm pe banii noştri. Nu vom înceta acest protest până nu va fi desemnat un director al spitalului ales de populaţie. Primăria va fi închisă până când va fi numit un nou director”, a declarat primarul Mihali.

Oamenii sunt sunt hotărâţi să iasă în stradă zilnic, până ce directorul spitalului va fi schimbat.