PROTEST INEDIT la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta-Turnu Severin au declanşat, joi dimineaţa, un protest inedit. Ei şi-au pus pe braţul stâng o bandă tricoloră.

15 mai 2014, 06:52
PROTEST INEDIT la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin

Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, dr. Cristian Jianu, a declarat, pentru AGERPRES, că prin gestul lor cadrele medicale vor să atragă atenţia guvernanţilor asupra proastei gestionări a sistemului sanitar din întreaga ţară.

„Suntem nemulţumiţi fiindcă în toate spitalele din România managementul acestora s-a politizat, lucru care condus la căpuşarea bugetelor şi, astfel, la îmbogăţirea unor persoane corupte”, a precizat Jianu.

El a arătat că guvernanţii ar trebui să lase medicii să-şi aleagă singuri managerii, să nu se mai implice condiţionând activitatea de achiziţii de medicamente, servicii şi aparatură medicală.

„Noi ne autofinanţăm, nu primim fonduri de la bugetul de stat. În asemenea situaţie solicităm administraţiilor locale care ne-au preluat, să se ocupe de administrarea clădirilor ce le au în proprietate şi nu a activităţii medicale”, a afirmat Jianu.

Liderul medicilor mehedinţeni a mai spus că va înainta un memoriu Ministerului Sănătăţii şi altor instituţii ale statului în care se solicită să li se asigure acestora dreptul de a-şi promova, fără imixtiuni din afară, propriile soluţii destinate rentabilizării şi îmbunătăţirii calităţii actului medical.

Citeşte şi Protest al cadrelor medicale din staţiunea balneară Bala