Protest insolit faţă de gropile de pe şosele. Sute de maşini au format o coloană de câţiva kilometri în trafic

Publicat: Sâmbătă, 24 Martie 2018 15:48 // Actualizat: Sâmbătă, 24 Martie 2018 15:48 // Sursa: romaniatv.net

Sute de arădeni au protestat, sâmbătă, cu autoturismele, formând o coloană lungă de câţiva kilometri în trafic, faţă de gropile de pe un important drum judeţean, care leagă municipiul Arad de staţiunea Moneasa, foarte degradat pe un segment de 25 de kilometri între Arad şi comuna Şiria. Oamenii au protestat şi cu pancarte, în centrul unei localităţi de pe traseu, unde au blocat traficul de mai multe ori.

Şoferii şi-au dat întâlnire, pe reţelele sociale, la un protest în centrul localităţii arădene Horia, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de starea de degradare în care se află carosabilul pe DJ 709.

O coloană de maşini ale protestatarilor, lungă de câţiva kilometri, s-a format în trafic, între municipiul Arad şi localitatea Horia, participanţii mergând cu viteză redusă şi claxonând.

În Horia, cele peste o sută de maşini participante au fost parcate pe ambele părţi ale drumului, până la marginea localiatăţii, iar şoferii au protestat în centru. În total, aproximativ 400 de persoane au fost prezente, având pancarte cu mesaje precum ”Huuuu, groparii drumurilor!”, ”Nu vom ceda până nu se asfaltează!” sau ”Drum bun, nu drum nebun!”, potrivit news.ro

Unii dintre participanţi au împrăştiat pe asfalt piese de la maşini, pe care le-au schimbat pentru că s-au stricat din cauza gropilor. Pentru a bloca traficul şi a atrage atenţia autorităţilor, protestatarii au traversat în grupuri numeroase strada, în mod repetat, astfel că maşinile nu au mai putut circula. Protestul, care a fost autorizat şi supravegheat de forţe de ordine, s-a încheiat după aproximativ o oră, fără incidente.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat, printr-un comunicat, că reparaţiile vor începe pe toate drumurile judeţene imediat ce vremea o va permite. De câţiva ani, arădenii protestează în stradă sau pe reţelele sociale faţă de starea DJ 709, care între municipiul Arad şi comuna Şiria, pe o distanţă de aproximativ 25 de kilometri, este foarte degradat, cu sute de gropi şi denivelări de asfalt, potrivit news.ro.

Drumul este în planurile Consiliului Judeţean pentru a fi reabilitat de aproximativ zece ani, însă pentru că nu au existat fonduri, s-au făcut doar plombări anuale, de regulă primăvara. Şoferii s-au plâns însă de calitatea acestor lucrări şi de faptul că gropile reapar după numai câteva săptămâni, astfel că au cerut să se facă reparaţii capitale.

Consiliul Judeţean a încercat să-l reabiliteze cu fonduri printr-un program guvernamental, tranferând drumul, în 2010, la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice. Firma care a câştigat lucrările a intrat ulterior în insolvenţă, iar şantierul a fost închis mai mulţi ani, timp în care situaţia juridică a drumului a fost incertă, astfel că CJ Arad nu a mai intervenit cu lucrări, informează news.ro

Ulterior, autorităţile judeţene au reuşit să preia din nou în administrare drumul şi au obţinut fonduri europene pentru reabilitare, respectiv 141 de milioane de lei pentru un segment de 61 de kilometri, ce include şi porţiunea cea mai afectată, cuprinsă între Arad şi Şiria. În prezent, proiectul este în stadiul elaborării documentaţiilor tehnice, iar licitaţia pentru lucrări va avea loc spre sfârşitul anului 2018, astfel că cel mai devreme reabilitarea va începe în primăvara anului viitor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H