PROTEST la înălţime: Un suporter „U” Craiova s-a revoltat şi a urcat pe nocturna stadionului VIDEO

Un bărbat s-a urcat, sâmbătă, pe nocturna stadionului din Craiova, la 70 de metri înălţime, în semn de protest faţă de desfiinţarea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Mai multe echipaje de poliţie s-au prezentat la faţa locului. După două ore, tânărul a coborât şi a fost de acord să stea de vorbă cu primarul Craiovei.

16 mart. 2013, 11:54
PROTEST la înălţime: Un suporter „U” Craiova s-a revoltat şi a urcat pe nocturna stadionului VIDEO

Bărbatul, care purta cagulă, a afişat un banner pe care scria „Dreptate pentru Craiova” şi a aruncat mai mulţi fluturaşi prin care cerea revenirea Universităţii Craiova în „eşalonul fotbalistic”.

Astăzi este ziua mea şi am ales să fac acest gest deoarece mă gândesc că viaţa mea este mai puţin importantă decât ŞTIINŢA. Şi dacă asta va contribui în revenirea Universităţii Craiova, ştiu că vor fi fericiţi milioane de oameni care suferă la fel ca mine din cauza abuzurilor făcute de către FRF. Dreptate pentru Craiova„, scrie pe fluturaşii pe care bărbatul i-a aruncat de la înălţime.

La faţa locului, s-au prezentat mai multe echipaje de la Poliţia Locală, Poliţia Comunitară şi Poliţia Craiova şi Jandarmerie.

„Echipa se va face. E o promisiune. Vreţi să mă urc eu după el să îl dau jos? Cred că e cineva care are nevoie de reclamă, pentru că suporterii ştiu deja că vor avea echipă. Este aceeaşi Universitate a Craiovei pe care au susţinut-o şi o susţin toţi craiovenii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, la România TV.

Bărbatul stă acolo, se pare că nu are intenţii mai categorice. E deja identificat. Vom încerca să luăm legătura prin telefonul mobil. E important faptul că am fost anunţaţi la 13 şi 15 minute. Suntem la faţa locului şi căutăm o variantă„, a afirmat şi Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Craiova.

La faţa locului au venit mai mulţi membri ai galeriei de fotbal Universitatea Craiova, dar au spus că nu au nicio legătură cu protestatarul.

După ce a stat două ore căţărat la 70 de metri înălţime, suporterul a coborât să stea de vorbă cu Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Bărbatul a coborât singur de pe stâlp când primarul Craiovei a ajuns la stadion şi a promis că face echipă de fotbal. El a fost dus în interiorul Sălii Polivanlente, aflată în imediata apropiere a stadionului, unde a stat de vorbă, mai bine de jumătate de oră, cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, întâlnire la care presa şi nimeni altcineva nu au avut acces.

La finalul discuţiei, tânărul a fost escortat de o maşină a Poliţiei şi dus la secţie pentru a fi amendat. Lia Oluţa Vasilescu nu a dat declaraţii ziariştilor prezenţi la faţa locului, spunând doar: „Toată lumea vrea binele Craiovei, dar nu aşa”.

Clubul Universitatea Craiova a cerut, la 20 februarie, Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal înscrierea în sezonul 2013/2014 al Ligii I şi a solicitat acestor foruri găsirea unei soluţii juridice în acest sens pentru a se încadra în condiţiile legale şi statutare.

Universitatea Craiova susţine că este aptă să intre în Liga I din punct de vedere juridic.

Deşi nu are jucători în acest moment, clubul oltean precizează că există persoane juridice dispuse să sprijine revitalizarea grupării, însă acestea au condiţionat finanţarea numai dacă echipa va evolua în Liga I.

U Craiova aşteaptă un răspuns din partea LPF şi FRF la solicitarea sa până în 20 martie.