Protest la Ambasada Ungariei faţă de declaraţiile de autonomie a Ţinutului Secuiesc

Aproximativ 15 persoane, membri ai partidului Noua Dreaptă, au protestat, marţi, la Ambasada Ungariei din Bucureşti, faţă de rezoluţia semnată de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM) în ceea ce priveşte obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

RomaniaTV.net
23 ian. 2018, 15:16
Protest la Ambasada Ungariei faţă de declaraţiile de autonomie a Ţinutului Secuiesc

Participanţii la mitingul autorizat au venit cu drapele ale României şi cu pancarte pe care scria: „Vă e dor de 4 august 1919?”, „Susţin autonomia Hungariei… în Mongolia”, „De 2000 de ani în Asia, de 14 ani în UE”.

Protestul a durat aproximativ o oră, pe toată durata fiind prezenţi reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei.

Cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM) au semnat o rezoluţie, la Cluj-Napoca, prin care se arată că se doreşte obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, care ar trebui să devină „o regiune autonomă în limitele sale istorice”, cu organism de decizie cu competenţe legislative şi executive regionale în domeniile educaţiei, culturii, informării, economiei, dar şi domeniul funcţionării propriului aparat de administraţie publică.

Liderii politici maghiari arată că „administraţia Ţinutului Secuiesc poate fi eficientă şi va servi interesele cetăţenilor, dacă are la bază structura fostelor Scaune Secuieşti”.