Protest la Casa de Asigurări de Sănătate din Bucureşti

Zeci de persoane au protestat în faţa Casei de Asigurări de Sănătate din Bucureşti. Oamenii sunt disperați pentru că sunt nevoiți să aștepte ore bune documente care să le ateste calitatea de asigurat. Actele sunt necesare pentru internarea în spital.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 10:38
Protest la Casa de Asigurări de Sănătate din Bucureşti

Explicaţiile sunt legate de probleme de ordin tehnic. Unul dintre servere se pare că are o problemă, astfel că toate datele care sunt prelucrate au fost preluate de alte două servere şi viteza de procesare a acestor date este scăzută. Este vorba de zeci de persoane care au stat de miercuri dimineaţă la coadă.

„Am nevoie de o adeverinţă pentru fiul meu care este diagnosticat cu diabet şi trebuie să intre în program şi fără acea adeverinţă nu ne descurcăm în continuare. Ultima persoană operata a avut numărul 34, iar eu am 171”, a spus o femeie.

Este o problemă de ordin tehnic, o placă la serverul care găzduieşte baza de date se suprapune cu o perioadă de maxim de accesare a sistemului informatic, respectiv raportările furnizărilor de servicii medicale în vederea decontării de către Casă, raportări pe prescripţia electronică şi transferul bazelor de date către ANAF. Viteza de rulare este mică. Nu pot spune dacă prelungim sau nu programul de lucru„, a declarat, la România TV, Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti.