Protest la Circul Globus, după demiterea directorului Victor Coman. Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului

Zeci de angajaţi ai Circului Clobus din Capitală au mers luni la sediul din Parcul Circului unde au desemnat trei reprezentanţi pentru a merge la discuţii cu primarul Capitalei. Oamenii sunt nemulţumiţi de demiterea directorului după incendiul în care au murit 11 animale. Tot legat de conducerea demisă a circului, primarul general Gabriela Firea spune că a primit ameninţări din partea lui Victor Coman.

16 ian. 2017, 09:48
Protest la Circul Globus, după demiterea directorului Victor Coman. Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului

Angajaţii Circului Globus îl susţin pe Victor Coman şi spun că nu i se poate imputa izbucnirea incendiului de la adăpostul în care erau ţinute unele animale ale circului, acesta nefiind un motiv de a fi demis.

Potrivit news.ro, în opinia angajaţilor care s-au adunat la Circul Globus să protesteze, o eventuală decizie de demitere a directorului putea fi luată doar dacă, în urma unor verificări, erau descoperite nereguli în conducere.

Primarul Gabriela Firea a declarat, luni, că a primit ameninţări din partea managerului demis al circului Globus şi al apropiaţilor acestuia şi că se gândeşte să facă plângere la poliţie, precizând că îl consideră „caz patologic”, la fel ca pe directorul demis al Spitalului Colentina.

„În ceea ce priveşte faptul că la circul de stat Bucureşti am demis managerul, nu îmi retrag decizia, în ciuda tuturor presiunilor şi chiar a ameninţărilor pe care le-am primit în ultimele zile din partea managerului şi a apropiaţilor săi. Nu când sunt hărţuită, când noaptea primesc mesaje, când conducerea partidului din care vin a fost bomdardată cu mesaje pentru un om care se laudă că are buget mare, dar nu a fost în stare să asigure condiţii minime decente, să asigure condiţii. Ce trebuie să se mai întâmple ca să înţeleagă acel om că nu mai poate continua?! Nimeni nu s-a născut şi nu a moştenit aceste funcţii. Mă gândesc foarte serios dacă să nu fac şi plângere la poliţie împotriva domnului manager. (…)Vrea să plece la Monacco, se va ocupa altcineva, va merge altcineva.(…) Nu a făcut nimic, nimic. Am găsit deja locaţii pentru o parte din animale, astăzi mă întâlnesc cu un ONG cu reputaţie astfel încât să găsim spaţii şi pentru celelalte animale. O să se ocupe primarul general dacă domnul manager a avut alte priorităţi. Ameninţă pe toate cărările şi mă persecută să îl pun din nou director. Cred că este un caz patologic. Ca şi în cazul Colentina, şi la circ cred că e caz patologic. (…)Voi propune ca pentru postul de manager să dai test psihologic”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunţat, vineri, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiu.

11 animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adăpost al Circului Globus, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

Citeşte şi: Petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor la circuri, semnată în câteva ore de peste 12.700 de oameni