Protest la Guvern. Angajaţii ArcelorMittal Galaţi, nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu sprijină proiectul gazoductului BRUA

Aproximativ două sute de reprezentanţi ai Sindicatului Ţevi Sudate Arcelor Mittal Galaţi pichetează, la ora transmiterii ştirii, sediul Guvernului, nemulţumiţi de faptul că nu sunt sprijiniţi de autorităţi pentru a livra ţevile necesare realizării gazoductului BRUA.

RomaniaTV.net
07 nov. 2017, 10:48
Protest la Guvern. Angajaţii ArcelorMittal Galaţi, nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu sprijină proiectul gazoductului BRUA

Oamenii au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje precum „Vrem proiectul BRUA, vrem să ne păstrăm locul de muncă”, „Oţel românesc pentru proiecte româneşti”, „Ţeavă românească pe pământ românesc”, „Corupţia voastră e mai tare ca oţeul nostru?” sau „Suntem în UE ca să importăm din China?”.

„Ne-am strâns în faţa Guvernului deoarece dorim să ni se atribuie proiectul Brua. Acest proiect este construit pentru a ocoli gazele ruseşti. Guvernul României , în speţă Transgaz, a acordat licitaţia către două firme turceşti şi una rusească. Proiectul este sponsorizat prin bani europeni şi bani publici, româneşti. Noi asta cerem. Suntem singura întreprindere din ţară care putem efectua acest contract fără nicio problemă. De aceea suntem astăzi, aici, protestăm în faţa Guvernului, pentru a apărarea locurilor noastre de muncă, ceea ce ei au promis în campanie„, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ioviţă Lungu, liderul Sindicatului Ţevi Sudate Arcelor Mittal Galaţi.

„Guvernul nu vrea să construiască acest gazoduct, Brua, cu materiale din România. Cineva din Guvern are interes să aducă materiale de proastă calitate din China. Materialele noastre, făcute la Galaţi,sunt cele mai bune. Vom protesta până când vom fi auziţi şi se va respecta ce solicităm”, a spus, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Munteanu, sindicalist.

Nu înţelegem de ce Guvernul vrea să atribuie construirea acestei ţevi, care va avea peste 500 de kilometri pe teritoriul României, unor firme de afară. Ne vom lupta ca materialele de la noi să aibă cel mai mare procent, nu să rămânem doar cu coatele„, a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Cioroi, sindicalist.

Sindicatul Ţevi Sudate Arcelor Mittal Galaţi este membru al CNS Cartel Alfa.


loading...