Protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţii din ministere şi administraţie cer mărirea salariului

Protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţii din ministere şi administraţie locală au protestat, marţi dimineaţă, în faţa Ministerului Finanţelor. Oamenii cer majorarea salariului minim cu cel puţin 100 de lei net şi creşterea punctului de pensie cu 40 la sută.

02 feb. 2021, 12:19
Protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţii din ministere şi administraţie cer mărirea salariului
Protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţii din ministere şi administraţie cer mărirea salariului

Protest la Ministerul de Finanţe. Aproximativ 100 de persoane, angajaţi din ministere şi administraţia locală, s-au adunat în faţa Ministerului de Finanţe pentru a protesta.

Protest la Ministerul de Finanţe

Aproximativ 100 de persoane au venit la minister pentru a cere majorarea cu cel puţin 100 de lei net a salariului minim şi creşterea punctului de pensie cu 40%. Protestatarii sunt angajaţi în ministere şi în administraţia locală. Oamenii au afişat pancarte cu mesaje prin care cer un salariu minim decent. Ei nu sunt de acord cu îngheţarea salariilor în sectorul de stat şi spun că acest lucru înseamnă, de fapt, scădera drastică a veniturilor.

Protestatarii se plâng şi de faptul că responsabilii din ministere nu discută cu ei.

„I-am votat şi au uitat de unde au plecat. Vrem în primul rând dialog social, de la preşedinte la ministru. Dacă vor coborî printre oameni, vom găsi soluţii. În 2020, din 53 de alimente în coşul minim pentru un trai decent s-au scumpit 52. Acum s-au scumpit din nou, toate, şi ne întoarcem în perioada de tristă amintire a anilor 2010 – 2011”, a declarat Romică Gârneaţă, liderul Cartel Alfa Galaţi, potrivit Antena3. 

Protestele declanşate de la jumătatea lunii trecute de această centrală sindicală vor continua în perioada următoare.

Citeşte şi Protest în faţa Guvernului. Sindicaliştii SANITAS ies în stradă de ziua lor: „Prima aniversare în stradă!”

Protest la Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Ciolacu anunţă moţiune simplă

Protest la Parlament. Parlamentarii PSD cer în Parlament demisia ministrului Vlad Voiculescu. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că social-democraţii vor depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD, aşa se lucrează democratic, o să luăm o decizie şi în cadrul Consiliului Politic Naţional şi pe urmă discutăm cu toate grupurile”, a afirmat Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Parlamentarii PSD au venit luni cu pancarte pe care este scris „Voiculescu demisia!”.

„Foarte bine, aşa se manifestă Opoziţia. Eu o să îmi pun şi pe Facebook. Invit pe toată lumea”, a completat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi George Simion, la protestul din Capitală: „Iohannis e de șase ani la schi și noi murim în spitale. Să dăm de pământ cu acești hoți nenorociți”

„Când vine el la conducerea Ministerului Sănătăţii se întâmplă tragedii. Cică e de vină PSD că nu îşi fac treaba, ca USR promoveaza incompetenti, că PNL nu gestionează. Cica e de vina PSD ca nu e caldura, si acum, 3-4 ani reteaua era la fel si Gabriela Firea nu a lasat spitalele fără căldură, nu au trebuit sa vina cu aeroterme. Se întâmplă doar la USR si PNL. Să plece în frunte cu Vlad Voiculescu, un incompetent sub conducerea căruia românii mor în spitale”, a spus vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, la România TV.

Reamintim că Vlad Voiculescu a reacţionat duminică după ce mai mulţi parlamentari PSD i-au cerut să plece de la conducerea Ministe cere demisia de la condcurea Ministereului Sănătăţii după incendiul de la Institutul Matei Balş. El susţine că, dacă a fost o problemă legată de căldură, aceasta ”este la PSD”, dat fiind că Gabriela Firea a fost primar, iar ”patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic”, iar dacă problema a fost o legată de o investiţie făcută prost, problema e tot la PSD, întrucât Adrian Streinu Cercel, actual senator PSD, a fost timp de 28 de ani managerul unităţii medicale.