Protest la Ministerul Educaţiei. Părinţii sunt nemulţumiţi că elevii vor purta măşti la ore: „Aş prefera să fie săpun la toaletă”

Mai mulţi părinţi s-au strâns, marţi, în faţa Ministerului Educaţiei pentru a protesta faţă de măsurile din şcoli anunţate de Sorin Cîmpeanu. George Simion s-a alăturat părinţilor care nu sunt de acord ca elevii să poarte mască la ore.

31 aug. 2021, 13:29
Protest la Ministerul Educaţiei. Părinţii sunt nemulţumiţi că elevii vor purta măşti la ore: „Aş prefera să fie săpun la toaletă”

Protest la Ministerul Educaţiei. Părinţii au ieşit în stradă după ce ministrul Educaţiei a anunţat că elevii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie la ore.

Protest la Ministerul Educaţiei

Profesorii si elevii care au simptome de COVID vor fi testați în școli, este anunțul făcut de ministrul educației. În plus, Cimpeanu recunoaște că nu sunt pregătiți pentru ca școala să treacă în online deoarece nu au suficiente tablete. Pe de altă parte, părinții sunt nemulțumiți de faptul că elevii vor purta măști la ore

„Ma intereseaza ca scoala sa inceapa fara discriminari între cei care sunt vaccinati şi cei nevaccinaţi, fara masca, pentru ca este inutilă. As prefera sa fie mai multă curăţenie în şcoli, să fie săpun la toaletă, să facă mai mult sport in aer liber sau mai multe ore afară. As prefera ca cei mici sa socializeze normal, pentru că după un an si jumătate sunt traume.

Noi toti avem datoria sa facem tot ce putem ca scoala sa se desfăsoare normal. Nu putem să-i obligăm pe copii la niste lucruri pe care nu le pot intelege. Nu poti să-i ceri unui copil de 7 ani să stea 4 ore cu masca”, a spus o mămică revoltată, la România Tv.

Citeşte şi Formulare de vaccinare în şcoli. Ce se întâmplă după completare, anunţ de la ministrul Educaţiei

George Simion s-a alăturat şi el părinţilor care protestează în faţa Ministerului Educaţiei. Liderul AUR spune că autorităţile îşi bat joc de copii, precizând că nu e cazul ca elevii să poarte mască de protecţie la ore.

„Îsi bat joc de copiii României. Copiii trebuie să fie liberi, nu vrem un nou an scolar in care sa fie iar o saptamana scoala normala, una online. nu e cazul sa poarte masti, nu e cazul sa se insiste atat de mult cu vaccinare”, a spus George Simion.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a declarat că noul an şcolar va începe cu prezenţa fizică pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere, însă cu respectarea măsurilor sanitare.

„Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că până în prezent s-au vaccinat 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei din categoria de vârstă 16-19 ani.

Citeşte şi Noul an şcolar 2021-2022. Părinţii vor începerea şcolii cu prezenţă fizică

https://www.youtube.com/watch?v=ASHug58FHhw