Noul an şcolar 2021-2022. Părinţii vor începerea şcolii cu prezenţă fizică

Potrivit unui sondaj făcut de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, doar 6% din 35.400 de părinți vor ca orele să se desfăşoare online din 13 septembrie. De asemenea, peste trei sferturi spun că părinţii ar trebui să decidă dacă propriul copil va merge fizic la şcoală sau va urma cursurile online.

30 aug. 2021, 10:54
Noul an şcolar 2021-2022. Părinţii vor începerea şcolii cu prezenţă fizică

Noul an şcolar 2021-2022. Federația Națională a Asociațiilor de Părinți anunţă că, potrivit unui sondaj online, peste 88% dintre părinţi consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot ȋncepe cu prezenţă fizică.

Noul an şcolar 2021-2022. Părinţii vor începerea şcolii cu prezenţă fizică

De asemenea, potrivit sondajului, peste trei sferturi  din părinţi sunt de părere că ei ar trebui să decidă dacă propriul copil va merge la şcoală sau va face ore online, nu autorităţile.

Sondajul nu are o metodologie, ci are la bază doar un chestionar pe care l-a completat cine a vrut, pe baza unui link.

„La acest chestionar au răspuns ȋntr-un interval de timp scurt (circa 48 ore), un număr de 35.455 de respondenţi”, potrivit documentului citat de edupedu.ro.

Calitatea de părinte care are copilul în sistemul de educație a fost verificată printr-o întrebare – 36,6% dintre respondenţi menţionează că au copilul ȋn ciclul gimnazial, 30,2% au copilul ȋn ciclul primar, 25% ȋn ciclul liceal şi doar 8,2% au copilul ȋn ciclul preşcolar. Potrivit opțiunilor bifate de cei care au completat formularul, participanții locuiesc preponderent ȋn zona urbană (70,9%), au ȋn majoritate studii universitare şi postuniversitare (55,2%), cu vârste cuprinse ȋntre 30 – 49 de ani (87,4%) şi sunt proponderent femei (85,5%).

Citeşte şi Formulare OBLIGATORII pentru părinţi la începutul şcolii. Întrebarea suplimentară introdusă de Valeriu Gheorghiţă

La ȋntrebarea ”Sunteți o persoană vaccinată împotriva SARS-CoV-2?” 47,9% dintre părinţii respondenţi declară că nu sunt vaccinaţi, 43,2% sunt vaccinaţi iar un procent de 8,9% nu au dorit să răspundă.

Referitor la intenţia de vaccinare (dintre părinţii care au declarat că nu sunt vaccinaţi), 40,1% nu sunt ȋncă decişi, 8,7% nu se pot vaccina deoarece au contraindicaţii, iar 46% nu sunt de acord să se vaccineze. Dintre cei care au răspuns că nu sunt vaccinați, 5,2% au declarat că intenţionează să se vaccineze.

87,6% dintre respondenţi menţionează că nu au copilul vaccinat ȋmpotriva SARS- CoV-2. Doar 7,3% afirmă că şi-au vaccinat copilul iar 5,1% nu au dorit să răspundă

Autorii sondajului au pus întrebarea părinților care au spus că încă nu și-au vaccinat copiii, dacă doresc să-i vaccineze: 55,1% afirmă că nu doresc să ȋl vaccineze, 14,9% spun că nu ȋi pot vaccina deoarece nu există vaccin pentru categoria de vârstă a copilului, şi 2,5% susţin că nu doresc să-l vaccineze deoarece are contraindicaţii. Remarcăm un procent mic, de 4,1%, al părinţilor care declară că intenţionează să-şi vaccineze copilul.

Citeşte şi Ministrul Sănătății, veste sumbră despre începerea anului școlar: „Nu ştim dacă vom reuşi să acoperim cu măşti toate şcolile”


loading...