Protest la Ministerul Sănătăţii. Primarul cu nuntă în şapte sate s-a revoltat că în oraşul său nu există serviciu de ambulanţă

Un primar din județul Maramureș protestează, luni, în fața ministerului Sănătății. Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni a intrat în greva foamei, revoltat că în oraşul său nu există un serviciu de ambulanță. Primul centru de primiri urgențe se află la o distanță de 10 kilometri de localitate.

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 08:00
Protest la Ministerul Sănătăţii. Primarul cu nuntă în şapte sate s-a revoltat că în oraşul său nu există serviciu de ambulanţă

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, protestează în faţa Ministerului Sănătăţii. Edilul a adus mai multe bannere cu mesaje precum: „În anul 2019, sănătatea se împarte pe criterii politice”.

„Sunt în greva foamei prostestand împotriva unei discrimanari etnice, politice şi rasiale care s-a întâmplat oraşului în care sunt primar.  Este singurul oraş din acea zonă. Din 2008, de când sunt primarului acelei localităţi, am început demersuri pentru o staţie SMURD, în primă fază, apoi pentru o staţie de ambulanţă. Demersurile mele au fost blocate. Ca apoi să aflu cu surprindere, cu indignare, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că doamna ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut anunţul că se va deschide o staţie de ambulanţă într-o comuna vecină. Eu cred că este o discriminare”, a declarat Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, la România TV.

Oraşul Ulmeni a avut o staţie de ambulanţă până în 2005, când a fost desfiinţată. Oraşului Ulmeni îi sunt arondate 7 sate: Tohat, Chelinţa, Ţicău, Arduzel, Someş-Uileac, Vicea, Mânău, iar în zonă nu există nici un spital, cea mai apropiată unitate sanitară fiind la o distanţă de aproximativ 50 km.