Protest la Ministerul Sănătăţii. Personalul TESA din spitale: Nu suntem în regulamentul sporurilor, la Covid-19 suntem săriţi!

Este protest joi după-amiază în faţa Ministerului Sănătăţii. Personalul tehnic, economic şi administrativ din sistemul sanitar cere "eliminarea discriminării și tratarea echitabilă în legislație a întregii echipe din spitale, medicală si nemedicală".

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 10:34
Protest la Ministerul Sănătăţii. Personalul TESA din spitale: Nu suntem în regulamentul sporurilor, la Covid-19 suntem săriţi!
„Dorim să atragem atenția încă o dată guvernanților că discriminarea, nedreptatea și inechitatea continuă în sistemul sanitar. Cerem să se pună capăt acestei situații! Cerem eliminarea discriminării și tratarea echitabilă în legislație a întregii echipe din spitale, medicală si nemedicala. Cerem încetarea tratării diferențiate și desconsiderării muncii personalului nemedical din sectoarele tehnic-economic-administrativ!”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Uniunii TESA.
 
Președintele sindicatului TESA, Augustin Chifor, declară că doreşte să nu mai fie separați de cealaltă parte a personalului medical.

„Ne-am adunat aici pentru dreptate, pentru că personalul TESA este foarte discriminat de foarte mult timp”. Întrerupt de zgomotul protestatarilor, acesta a continuat: „Îmi cer scuze, este un zgomot infernal. Dorim trecerea în Anexa 2 pe grila 2022, dorim să nu mai fim discriminați și separați de cealaltă parte a personalului medical. Suntem într-un dialog permanent și acum vom fi primiți de domnul ministru (n.r., Nelu Tătaru), încercăm să ajungem la un compromis cu dânșii, dar trebuie să ne înțeleagă că nu mai putem suporta această situație. Suntem discriminați, nu suntem pe grila de salarizare, nu suntem în regulamentul sporurilor, la Covid-19 suntem săriți”, a declarat Chifor.