Protest la o şcoală din Dolj. Zeci de părinţi şi profesori nu sunt de acord cu schimbarea directorului

Zeci de părinţi şi profesori protestează în curtea şcolii din Filiaşi pentru că nu sunt de acord cu schimbarea directorului. Alin Mondescu, care este în funcţie de 13 ani, urmează să fie înlocuit cu un fost director adjunct de la o şcoală din Gorj.

31 aug. 2021, 12:01
Protest la o şcoală din Dolj. Zeci de părinţi şi profesori nu sunt de acord cu schimbarea directorului
Protest la o şcoală din Dolj. Zeci de părinţi şi profesori nu sunt de acord cu schimbarea directorului

Protest la o şcoală din Dolj. Profesorii, personalul auxiliar și părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași protestează faţă de schimbarea directorului. Acesta ar urma să fie înlocuit de la 1 septembrie cu un fost director adjunct de la Liceul din Turburea (Gorj), unde întâmplător nici un elev nu a trecut Bacalaureatul.

Protest la o şcoală din Dolj

„Noi ne dorim sa se respecte recomandarile domnului ministru. Nu am primit nicio explicatie pentru care domnul director a fost scos din functie. O sa venim in fiecare zi in aceeasi formula, nu e ok sa schimbi conducerea fara sa fie de acord tot colectivul”, au transmis profesorii care au protestat marţi în curtea şcolii.

Citeşte şi Formulare de vaccinare în şcoli. Ce se întâmplă după completare, anunţ de la ministrul Educaţiei

Dascălii și părinții elevilor din Filiași au trimis către ISJ Dolj și următorul Memoriu:

„Colectivul cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași și comunitatea locală susțin ferm continuarea activității de conducere a domnului director Modescu Alin.

Domnul director Modescu Alin și-a început activitatea în școala noastră prin concurs susținut în anul 2008, și-a confirmat statutul în cadrul concursului din anul 2016, confirmând, de fiecare dată, capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară.

Școala Gimnazială Filiași, sub conducerea domnului director, a evoluat permanent și este un etalon în învățământul doljean. Dincolo de toate acestea, domnul director a reușit să creeze o „familie” în Școala Gimnazială Filiași, o atmosferă armonică și plină de empatie, care permite performanța și satisfacția tuturor participanților la actul educațional.

Fiind cea mai mare școală gimnazială din județ, ne dorim să primeze stabilitatea, interesul elevilor și al comunității, domnul director fiind un liant între părțile implicate în procesul de învățământ.

De-a lungul anilor, dumnealui a avut o relație excelentă cu personalul didactic, nedidactic și auxiliar, dar și cu părinții elevilor și reprezentanților instituțiilor la nivel local. Pe lângă abilitățile de bun manager, domnul director a dovedit temeinice cunoștințe legislative, fiind preocupat permanent de asigurarea unui echilibru în școală.

De-a lungul celor 13 ani, au fost atrase fonduri din doanții extrabugetare, din care s-au acordat burse și diverse premii elevilor și profesorilor.

Eventuala înlocuire a domnului director este inoportună și inadecvată, deoarece nu există niciun fel de motive care să susțină un asemenea demers, în acest moment ar afecta începerea anului școlar, mai ales în această perioadă pandemică și la mai puțin de două luni până la organizarea unui nou concurs.

În concluzie, domnul director Modescu Alin are toată susținerea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar, nedidactic, a părinților și a comunității”, spun profesorii și părinții”, se arată în memoriul transmis către ISJ Dolj.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţuri de ultimă oră de noul an şcolar: „Masca, obligatorie şi la exterior în prima zi de şcoală”