Protest la Palatul Cotroceni: „DNA, fără cucuvea” VIDEO

Aproximativ 500 de persoane au protestat duminică în faţa Palatului Cotroceni împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a Laurei Codruţa Kovesi.

01 iul. 2018, 18:06
Protest la Palatul Cotroceni: „DNA, fără cucuvea” VIDEO

Câteva sute de persoane au protestat duminică seară în faţa Palatului Cotroceni, cerându-i preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Protestatarii au afişat pancarte pe care scria „Vrem guvernul nostru, nu guvernul meu”, „Run Codruţa”, „Jos statul paralel”, „Prosperitate, nu securitate!”.

Ei au fluturat steagul României şi au strigat lozinci precum „DNA, fără cucuvea”. Manifestanţii au început să părăsească zona în jurul orei 20,00.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în legătură cu persoanele strânse duminică seara în fața Palatului Cotroceni și care cer demisia lui Klaus Iohannis, că este dreptul oricărui cetățean să protesteze, însă a precizat că nu a înțeles exact revendicările acestora.

Manifestanţii au suflat în vuvuzele, au huiduit şi au scandat lozinci împotriva preşedintelui Iohannis şi împotriva şefei DNA. Oamenii au avut pancarte cu mesaje precum „Iohannis, nici nu ştii că eşti pus pe SRI”, „Jos statul paralel” sau „Iohannis este un penal”.

„Am ieşit să-i transmitem locatarului de la Cotroceni că nu vrem dezbinare. Să ţină poporul unit, tot timpul sunt jigniţi pensionarii şi iată că sunt foarte mulţi tineri aici”, a spus un protestatar.

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat, de la publicarea motivării Curţii Constituţionale, să dea un termen pentru decizia în privinţa revocării şefei DNA, spunând că încă nu a terminat de citit motivarea.