Protest la Penitenciarul Rahova. Oamenii au cerut eliberarea lui Liviu Dragnea. Imbrânceli cu lideri #rezist

Mai multe persoane s-au adunat joi în faţa penitenciarului Rahova, unde este încarcerat Liviu Dragnea, şi au cerut eliberarea fostului lider PSD, după decizia Curţii Constituţionale a României privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La penitenciar au ajuns şi câţiva lideri #rezist, Marian Ceauşescu şi fostul jurnalist Mălin Bot, care s-au îmbrâncit şi au avut un schimb de replici cu susţinătorii lui Liviu Dragnea, conflictul fiind aplanat de jandarmi.

RomaniaTV.net
04 iul. 2019, 08:00

Câteva zeci de persoane s-au strâns în fața închisorii în care Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa primită în Dosarul DGASPC Teleorman. Organizarea protestului a fost anunțată, pe Facebook, de către Codruța Cerva, după ce Curtea Constituțională a României a admis contestația prin care completurile de trei judecători au fost declarate ilegale.

Oamenii au adus pancarte pe care au scris: „Liviu Dragnea, deţinut politic”, „Cerem rejudecarea procesului lui Dragnea” şi au scandat „Dreptate pentru Dragnea” şi „Libertate”.

La protest este prezent şi Gelu Vişan. „Decizia de azi a CCR ne arată că în primă instanţă Dragnea a fost condamnat de un complet ilegal. Acum ar trebui eliberat! Liviu Dragnea este DEŢINUT POLITIC! AJUNGE! Aşa nu se mai poate! Asta nu este Dreptate!”, a scris Gelu Vişan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Pronunţarea a fost amânată de mai multe ori până acum.

Decizia a fost luată cu 5 la 4 voturi, potrivit unor surse oficiale. 

Conform CCR, „cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi soluţionate de aceasta în primă instanţă anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condiţiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003”.