PROTEST la Rahova pentru Dragnea, după decizia CCR pe completurile de trei de la ÎCCJ

După decizia de astăzi a CCR, dosarul lui Liviu Dragnea nu intră în sfera celor rejudecabile, sentinţa fiind una definitivă. Joi, la ora 11, la penitenciarul Rahova se anunță un protest de susținere a fostului președinte al PSD.

03 iul. 2019, 16:56
PROTEST la Rahova pentru Dragnea, după decizia CCR pe completurile de trei de la ÎCCJ

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Pronunţarea a fost amânată de mai multe ori până acum.

Decizia a fost luată cu 5 la 4 voturi, potrivit unor surse oficiale. Această decizie nu are niciun efect asupra sentinţei lui Liviu Dragnea. 

Conform CCR, „cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi soluţionate de aceasta în primă instanţă anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condiţiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003”.

Organizarea protestului a fost anunțată, pe Facebook, de către Codruța Cerva, după ce Curtea Constituțională a României a admis contestația prin care completurile de trei judecători au fost declarate ilegale.

”Maine, ora 11, la Rahova, vă așteptăm în nr. foarte foarte mare, să-l susținem pe Liviu Dragnea!!!! Share masiv!!!” a scris Codruța Cerva, pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, unii dintre ei confirmând prezența la protest.

”Bravo!”

”Felicitări!”

”Prezent!” 

”Prezent!”

”Ora 11? Bre, faceti unul cand nu e lumea la munca… eu la ore din astea nu pot ajunge!”

”Si dl. Visan mobilizează românii sã fie prezenti.
Dumnezeu sã vã binecuvînteze pe amîndoi.
Libertate pentru Dragnea.”