Protest la sediul STB. Capitala ar putea fi paralizată de o grevă a şoferilor din transportul public

Angajații STB protestează, miercuri dimineaţă, în faţa sediului din bd. Dinicu Golescu. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile prea mici şi de faptul că unele posturi urmează să fie desfiinţate.

19 ian. 2022, 12:16
Protest la sediul STB. Capitala ar putea fi paralizată de o grevă a şoferilor din transportul public

Protest la sediul STB. Sindicaliştii spun că vor să protesteze zilnic, între orele 11.00 şi 13, în faţa sediului Societății de Transport București din bd. Dinicu Golescu.

Protest la sediul STB. Angajaţii au ieşit în stradă

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti sunt nemulțumiți de faptul că Primăria Capitalei nu investește în rețeaua de transport și mai mulți angajați au fost concediați. De asemenea, acesţia spun că salarii sunt prea mici.

Citeşte şi Poliţiştii, angajaţii din penitenciare, vămi şi INS protestează pentru respectarea legii salarizării

Sindicaliștii au trimis adrese către Primăria Municipiului București și către Prefectura Municipiului București prin care au informat cu privire la începerea protestelor.

Iată care sunt nemulţumirile acestora: 

Desființarea unor locuri de muncă

Nerespectarea dispozițiilor legale în ceea ce privește condițiile de muncă

Slaba gestionare a relațiilor cu sindicatele ce sunt legal constituite

Lipsa pieselor pentru autobuze

O altă nemulţumire o reprezintă faptul că nu exista un contract de muncă colectiv înregistrat la ITM. Sindicaliştii precizează că ultimul contrac a expirat la data de 31.12.2021.

Zeci de angajați ai Societății de Transport București au semnat o solicitare de negociere a unui nou contract colectiv de muncă. Prin aceasta, angajații cer și o mărire de 35% a salariului de încadrare.

Problema anvelopelor a fost explicată de liderul Sindicatului Liber din STB, Mihai Trancă.

„Nu mai avem piese. De exemplu, luând autobuzele Otokar, aduse în timpul administrației precedente, acestea și-au îndeplinit deja norma de garanție a anvelopelor. Norma e de 160.000 de kilometri. Ar fi trebuit schimbate anvelopele deja”, susține Trancă, potrivit Libertatea.

Citeşte şi Este GREVĂ în toate şcolile din România. Profesorii sunt nemulțumiți de salarii şi refuză să mai intre la ore