Protest la Spitalul de boli infecțioase din Constanța. Lumea își strigă durerea în stradă: Câte spitale să mai ardă? Să murim toţi?

Proteste în fata spitalului de boli infectioase din Constanta. Oamenii revoltati au iesit în stradă si au cerut demisia celor de la putere.

01 oct. 2021, 23:51
Protest la Spitalul de boli infecțioase din Constanța. Lumea își strigă durerea în stradă: Câte spitale să mai ardă? Să murim toţi?

Protest la Spitalul de boli infecțioase din Constanța.  Un incendiu a izbucnit, vineri, la Secția ATI de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU).

Protest la Spitalul de boli infecțioase din Constanța. Lumea își strigă durerea în stradă

”Ne-am săturat. Să nu uităm de celelalte incidente din România. Vreau să intreb acum.. guvernanților, câţi trebuie să mai murim din cauza voastră? Câte spitale să mai ardă? Ce vor să facă cu noi? Să murim toți? Nu e normal. Ar fi frumos să și dea toți demisia. Nu putem noi să suferim din cauza unor incompetenţi”, spun protestatarii disperaţi.

Scenariul de la Colectiv s-a repetat vineri, 1 octombrie, la Constanța. Pacienții care se aflau la ATI erau căutați de rudele lor.

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o primă reacție la incendiul de la Secția ATI a Spitalului de boli infecțioase din Constanța, în urma căruia au murit șapte oameni.

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19”, a transmis Klaus Iohannis, într-un comunicat.

abriel Diaconu spune că este tardiv să fie căutați vinovați în sensul clasic, de până acum, iar „buba” este de fapt alta şi anume corupție viscerală din sistem.

„Ce soartă să ai, dar ce obraz, ca în mandatul tău de prim-ministru să ai două incidenții majore, iară tu să te lauzi că lucrurile sunt sub control, dar dacă nu sunt sub control nu mai e treaba ta. O prăvăleală, o degringoladă, o curvăsăreală pe banii prostimii e ce-a devenit republica aceasta”, punctează medicul, făcând referire la premierul Cîţu care dă asigurări că are situația sub control şi nu are de gând să ceară sprijin internațional.

„Piatra Neamț. Balș. Constanța. Trei evenimente majore, în care pacienți pe patul suferinței sfârșesc în cel mai hain fel posibil, arși pe rugul nemerniciei legitimate de stat. Nu pe rugul sărăciei. Nu pe rugul prostiei. Nici măcar pe rugul incompetenței, deși toate participă la ospățul Satanei. Nu. Pe rugul nemerniciei legitimate de stat. Când te uiți la îmbogățiții pandemiei pe care pixul cutare, pe hârtia cutare, i-a făcut mai avuți. Când asculți măcăneala sterilă a ministrului cutare, premierului cutărică, secretarului de stat cutărescu despre probleme arzând, mai c-ai crede-un moment că ei știu ce vorbesc. Şi ei ŞTIU ce vorbesc. Tu eşti fraierul care, de fapt, nu înțelege. Ce vorbesc ei e așa: suntem de fapt conștienți ce ne-ar trebui, ce v-ar trebui, ce le-ar trebui la spital cât să meargă mai bine. Acolo sunt niște rapoarte care au fost făcute, dar de vină-i sertarul că le-a pus mai la fund. Dincolo sunt devize, cereri de reparații, dar tabelul, redistribuirea, o hârțoagă pierdută. Undeva mai în spate e ONG-ul care s-a oferit să repare pe o sumă modestă. Au venit, au spoit, poate c-au dat şi var, dacă lucrarea e proastă să-şi asume ei, nu noi”, scrie medicul.

Citeşte şi: Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa care a luat foc ceruse bani pentru obţinerea autorizaţiei ISU şi achiziţia de senzori de fum. Primăria l-a tăiat de pe lista de investiţii