Protest la spitalul din Tecuci, din cauza salariilor întârziate

Disperare la Spitalul din Tecuci. Cei peste 350 de angajaţi au ieşit în stradă supăraţi că nu şi-au primit salariile de două săptămâni. Medicii, asistentele şi infirmierele s-au trezit fără niciun ban după ce o firmă cu care spitalul are un contract a pus poprire pe conturi.

29 nov. 2013, 11:58
Protest la spitalul din Tecuci, din cauza salariilor întârziate

Cei 350 de angajaţi ai Spitalului Municipal Tecuci au ajuns la capătul răbdării, informează România TV. Nu mai au bani de mâncare, de medicamente sau să plătească facturile şi ratele la bănci.

„Sunt bolnavă cu inima. Uitaţi stau cu reţeta în buzunar, nu am bani să o iau nici compensată. Nu am bani nici de pâine”, a spus un participant la protest, angajat al spitalului.

O firmă de analize de laborator a câştigat în instanţă executarea spitalului pentru o datorie de 300.000 de lei. În plus, pentru fiecare zi de întârziere, spitalul trebuie să plătească penalităţi de 3.000 de lei. Aşa că toate conturile au fost blocate, iar oamenii au rămas fără salarii.

La spital au fost asigurate doar urgenţele, iar pacienţii care au fost aduşi de ambulanţe au asistat stupefiaţi la proteste. Managerul spitalului şi primarul s-au întâlnit cu prefectul de la Galaţi şi au stabilit că oamenii vor primi salariile până pe 15 decembrie.