Protest la Spitalul Matei Balş din Capitală. Cadrele medicale cer sporuri de periculozitate

Un protest a avut loc, marţi, la Spitalul de boli infecțioase Matei Balș, acolo unde sunt tratați bolnavi de coronavirus. Asistenții medicali au cerut sporuri de periculozitate, având în vedere condițiile în care lucrează.

14 apr. 2020, 08:00
Protest la Spitalul Matei Balş din Capitală. Cadrele medicale cer sporuri de periculozitate

UPDATE: Protestul a durat pese o oră, timp în care asistenții au ieșit în curtea instituției. După acest protest, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balş a anunțat că sporurile în spital se vor uniformiza: toată lumea va primi 25 la sută. 

Cei mai mulţi pacienţi infectaţi cu coronavirus din ţară sunt aduşi la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş. Cadrele medicale sunt revoltate de faptul că până în acest moment nimeni nu le-a oferit sporurile de periculozitate prevăzute într-o lege din 2017.

Potrivit legii, în cazul în care există o epidemie sau o pandemie sporul este cuprins între 55 şi 85 la sută. Cadrele medicale de la Matei Balş spun că nu au primit nici măcar promisiuni

În urmă cu doi ani, atunci când a mai existat un astfel de demers, li s-a dat un spor de 15 la sută. 

Un medic spune sub protecţia anonimatului, pentru România TV, că mai bine merge să îngrijească pacienţi cu coronavirus în Germania, deoarece sporul este mai mare. 

Citeşte şi Pandemie CORONAVIRUS. Al treilea cadru medical a fost ucis de COVID-19