Protest la Târgu Mureş: Studenţii nu vor separare etnică la UMF VIDEO

Aproximativ 300 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi alte persoane au protestat, luni după-amiază, în Piaţa Teatrului din municipiu, unde au scandat "Nu distrugeţi UMF".

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 13:07
Protest la Târgu Mureş: Studenţii nu vor separare etnică la UMF VIDEO

Aproximativ 300 de studenţi s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, lor alăturându-li-se şi alte persoane.

„Cerem ca această autonomie universitară să fie respecatată şi să nu mai avem implicări din partea oamenilor politici şi presiuni, şi şantaje făcute asupra Universităţii. Noi vom avea de suferit în cele din urme. Noi vom continua ceea ce am început şi vom cere respectarea autonomiei universitare”, a declarat la România TV preşedintele Ligii Studenţilor de la UMF Târgu Mureş, Dan Zolog.

Manifestanţii au adus pancarte pe care scria „Nu separării etnice”, „Respectaţi legea”, „Nu suntem troc politic”, „Nu ne vindeţi”, „Vrem autonomie universitară”, „Şantajul e ilegal” şi „Baba, nu strica treaba”.

Studenţii au purtat banderole albastre pe braţ, simbolizând unitatea în UMF Târgu Mureş.

Vicepreşedintele Ligii Studenţilor din Târgu Mureş, Nucu Marica, le-a spus celor prezenţi, în discursul ţinut, că UMF este oferită ca troc politic „pentru zece voturi în Guvern”.

Vrem să fim împreună, să învăţăm împreună, suntem mai buni împreună„, a spus Marica.

Manifestanţii au scandat „Respectaţi autonomia universitară”, „Vrem autonomie universitară”, „Uniţi suntem mai buni”, „Nu suntem troc politic”, „Nu ne vindeţi”, „Nu distrugeţi UMF”, „Vrem să învăţăm, nu să protestăm”.

Liga Studenţilor: Sperăm ca Guvernul să se gândească foarte bine în ceea ce priveşte UMF Târgu Mureş

Preşedintele Ligii Studenţilor din Târgu Mureş, Dan Zolog, a afirmat că organizaţia militează „împotriva implicării politicului în autonomia universitară” în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi „speră ca Guvernul să se gândească foarte bine” la situaţia acesteia.

Preşedintele Ligii Studenţilor din Târgu Mureş, Dan Zolog, a declarat, luni după anunţul preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, privind UMF Târgu Mureş, că solicită Guvernului să aştepte ca justiţia să se pronunţe în legătură cu situaţia de la această universitate.

Liga Studenţilor militează în continuare împotriva implicării politicului în autonomia universitară, astăzi (luni – n.r.) vom avea un protest în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, pe care îl vom continua printr-un «marş al unităţii», spre UMF Târgu Mureş. Sperăm din tot sufletul ca Guvernul să se gândească foarte bine, să respecte legislaţia în vigoare şi justiţia – să aştepte soluţionarea în jusitiţie a procesului privind Carta universitară„, a declarat Dan Zolog.

Conducerea UMF Târgu Mureş a cerut în instanţa de contencios administrativ recunoaşterea Cartei adoptate, pe care o consideră elaborată în conformitate cu legislaţia în vigoare şi aprobată tacit, după trecerea termenului de 30 de zile prevăzut de lege, în care Ministerul Educaţiei nu a transmis observaţii.

Rector: UMF Târgu Mureş, avertizată de Ministerul Educaţiei că ar putea să i se suspende finanţarea

Ministerul Educaţiei a avertizat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş că ar putea să i se suspende finanţarea dacă nu rezolvă „problema liniei maghiare”, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, rectorul Constantin Copotoiu.