Protest la Timişoara, anti mască şi anti vaccin COVID, în prima zi a campaniei de imunizare în România

Protest anti mască și anti vaccin la Timișoara. Zeci de oameni s-au strîn în Piața Victoriei din Timișoara şi au început să protesteze cu privire la nemulțumirile legate de obligativitatea purtării măștilor, atât în școli, cât și în spațiile închise și deschise.

27 dec. 2020, 21:39
Protest la Timişoara, anti mască şi anti vaccin COVID, în prima zi a campaniei de imunizare în România

Protest la Timişoara, anti mască şi anti vaccin. Motivul protestului a fost și campania de vaccinare, care a început chiar azi în România, la București, Timișoara și marile orașe unde există spitale și clinici COVID.

Protest la Timişoara, anti mască şi anti vaccin

Timişorenii s-au hotărât să protesteze împotriva noului coronavirus chiar în prima zi de imunizare din România. Astăzi, aproape 1.000 de cadre medicale din ţara noastră au fost vaccinate antiCOVID.

Mihaela Anghel a fost prima româncă ce a fost vaccinată împotriva virusului ucigaş din România. Aceastalucrează de patru ani la Institutul Național „Prof. Dr. Matei Balș” şi a declarat că s-a simţit privilegiată că a fost primul cadru medical care s-a vaccinat anti-COVID-19.

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților.

Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a declarat asistenta Mihaela Anghel după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS) au explicat că nu toate dozele for fi folosite şi vor rămâne în depozite, fie pentru unele cadre medicale sunt în concediu, fie pentru că unele dintre acestea abia au trecut prin boală.

De asemenea, circa jumătate din dozele de vaccin anti-COVID-19 vor rămâne în depozite pentru a fi administrate în următoarele 21 de zile, ca a doua doză, cadrelor medicale care au fost imunizate duminică.

Citeşte şi: România primeşte un nou lot de vaccinuri antiCOVID, începând cu 29 decembrie. Încă 100.000 de doze vor ajunge în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi