Protest pe termen nedeterminat la penitenciarul Botoşani. Cei 175 de angajaţi cer demisia lui Tudorel Toader

Publicat: Joi, 02 August 2018 09:47 // Actualizat: Joi, 02 August 2018 09:47 // Sursa: romaniatv.net

Angajaţii Penitenciarului din Botoşani, care fac parte din Sindicatul Novo Legis, au declanşat o serie de acţiuni de protest, pe termen nelimitat, supăraţi că nu le sunt plătite orele suplimentare. Angajaţii refuză să mai facă ore suplimentare.

Foto: RomaniaTV.net

Într-un comunicat transmis presei, conducerea sindicatului Novo Legis anunţă că angajaţii din Penitenciarul Botoşani declanşează pe termen nelimitat acţiunile de protest.

“Într-o prima etapă, începând cu 1 august 2018, angajaţii din penitenciare refuză efectuarea de ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate, asigurându-se doar activităţile ce ţin strict de siguranţa penitenciarului, chiar dacă acest lucru ar însemna ca drepturile deţinuţilor să nu fie acordate în totalitate. Acţiunile de protest se extind cu pichetarea penitenciarului, iar în luna octombrie ne alăturăm celorlalte sindicate din penitenciare afiliate FSANP, cu mitinguri în uniformă la Ministerul Justiţiei, la Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest între cele două instituţii. Tot în luna octombrie, ca ultimă formă de protest, angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea misiunilor în condiţii de siguranţă. Pe lângă lista de revendicari, cerem în continuare demisia Ministrului Justiţiei Tudorel Toader”, susţine Ionel Dimitrovici, preşedintele Sindicatul Novo Legis.

Pe lista de revendicări sunt incluse condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor şi plata integrală a orelor suplimentare.

Conducerea sindicatului anunţă că din octombrie angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu, pe lângă lista de revendicări solicitând şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, transmite Mediafax.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministrul Justiţiei penitenciar protest Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H