Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Oltchim. Angajaţii cer salariile pe ultimele două luni VIDEO

Muncitorii de la Oltchim s-au îmbrâncit şi au încercat să intre în combinat revoltaţi că nu şi-au primit salariile restante pe ultimele două luni. De asemenea, ei sunt supăraţi că instalaţiile nu au fost repornite aşa cum li s-a promis.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 11:48
Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Oltchim. Angajaţii cer salariile pe ultimele două luni VIDEO

Peste 350 de salariaţi de la SC Oltchim SA au întrerupt din nou lucrul şi au ieşit luni în curtea întreprinderii protestând faţă de neplata salariilor aferente pe ultimele două luni, informează România TV.

Lucrurile s-au agitat foarte tare în momentul în care pe platformă şi-au făcut apariţia reprezentanţii conducerii, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea şi prefectul de Vâlcea. Oamenii au huiduit, au îmbrâncit şi au strigat lozinci.

Ceea ce-i doare cu adevărat foarte tare este faptul că după ce au întrerupt protestele la începutul lunii septembrie au primit promisiuni ferme atât din partea noii conduceri cât şi din partea Guvernului cum că vor primi capital de lucru şi astfel producţia se va relua. Din păcate acest lucru nu s-a materializat.  A fost pornită până în acest moment o singură secţie, însă ceea ce produce această secţie este insuficient pentru a asigura plata utilităţilor şi a salariilor.

Salariaţii aşteaptă un răspuns de la actuala conducere cu privire la data certă când vor fi achitate drepturile băneşti pe septembrie şi octombrie şi de asemenea vor ca premierul României să meargă la Oltchim.

Oltchim a traversat în ultimele trei luni o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ajungând să fie închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 milioane de euro. După o încercare nereuşită de privatizare, în septembrie, combinatul vâlcean a fost repornit cu doar o secţie la începutul lunii octombrie.