Protest spontan la societatea de distribuţie a agentului termic Calorgal Galaţi

Câteva zeci de angajaţi ai societăţii de distribuţie a agentului termic Calorgal Galaţi au încetat luni lucrul şi protestează în curtea societăţii, nemulţumiţi de întârzierea salariilor şi nivelul scăzut al acestora.

18 dec. 2017, 09:21
Protest spontan la societatea de distribuţie a agentului termic Calorgal Galaţi

Salariaţii Calorgal spun că nu şi-au primit banii aferenţi lunilor octombrie şi noiembrie, 15 decembrie fiind data la care societatea ar fi trebuit să facă ultima plată.

Potrivit protestatarilor, personalul TESA nu a primit în totalitate nici măcar lichidarea pe octombrie, ci doar 500 de lei din ea, şi nici avansul şi lichidarea pe noiembrie, în timp ce personalul din producţie nu şi-a primit nici avansul şi nici lichidarea pe noiembrie.

Conducerea societăţii le-a transmis angajaţilor că luni se vor face plăţi, pentru salarii, însă personalul nu mai are încredere în astfel de promisiuni.

„Având în vedere că 80% din angajaţii societăţii sunt la salariul minim pe economie, tichete de masă nu au mai primit din luna mai, era de aşteptat să se întâmple aşa ceva, e clar că nemulţumirea e mare în rândul salariaţilor şi e îndreptăţită, au copii, facturi, rate la bănci, nu mai zic că vin sărbătorile”, a spus liderul de sindicat din Calorgal, Cristi Ciubotaru, care a reclamat şi alte probleme – numărul insuficient de salariaţi faţă de volumul de muncă, lipsa echipamentelor de protecţie pentru angajaţi, lipsa pieselor de schimb şi lipsa investiţiilor în reţeaua de termoficare.

Protestul nu afectează, însă, livrarea de agent termic în municipiul Galaţi.

Pe 25 şi 26 octombrie, aproximativ 200 de angajaţi ai Calorgal au încetat lucrul, protestând din aceleaşi motive – neacordarea drepturilor salariale, situaţie reglementată la acel moment în câteva zile prin implicarea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Societatea de distribuţie a agentului termic Calorgal numără aproximativ 460 de angajaţi.

Citeşte şi Proteste ale angajaţilor APIA în faţa centrelor judeţene. Oamenii spun că de la 1 ianuarie salariile le vor fi reduse substanţial