Protest spontan la Spitalul „Bagdasar – Arseni”. Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul spitalului

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului "Bagdasar - Arseni" au protestat, marţi, nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și că li s-au redus sporurile. Ministrul Sănătății a mers la spital şi a discutat cu angajaţii nemulţumiţi. La finalul vizitei, Sorina Pintea a anunţat că a schimbat conducerea săpitalului. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2019, 09:20
Protest spontan la Spitalul „Bagdasar – Arseni”. Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul spitalului

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a mers, marţi, la Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni” şi a discutat cu câţiva dintre angajaţii care protestau. Potrivit Agerpres, angajaţii i-au semnalat nivelul scăzut al salariilor şi sporurilor, dar şi vechimea apartelor medicale. 

La finalul vizitei, Sorina Pintea a anunţat că problemele semnalate de angajaţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni” sunt rezolvabile şi că a schimbat conducerea spitalului.

„Am discutat cu o parte din angajaţi. Am înţeles care este problema. Este o problemă rezolvabilă. E o problemă din luna iulie a anului trecut, dar se pare că a lipsit comunicarea între minister şi spital. Problema se va regla pentru că cerinţele lor sunt întemeiate, este vorba despre acordarea sporului de secţie. Este necesară modificarea unui ordin din 2010, pe de altă parte spitalul acesta nu beneficiază de un spor de urgenţă. (…) Managerul a fost demis. Astăzi am schimbat conducerea spitalului. Îi mulţumesc fostului manager pentru activitate, îi urez succes noului manager. Sper că lucrurile vor sta un pic altfel”, a declarat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic din Apuseni, este noul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant