Protest spontan la Termocentrala Mintia. Peste 100 de angajaţi refuză să mai lucreze din cauză că nu şi-au primit bonusurile pe salarii

Protest spontan în judeţul Hunedoara. Un număr de 110 salariaţi de la Termocentrala Mintia au refuzat să mai lucreze şi protestează în faţa instituţiei, pe motiv că în ultimele şase luni nu şi-au primit bonusurile la salarii.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 07:46
Protest spontan la Termocentrala Mintia. Peste 100 de angajaţi refuză să mai lucreze din cauză că nu şi-au primit bonusurile pe salarii

Preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea din cauza lipsei de cărbune.

Angajaţii au protestat fiindcă nu au primit bonusurile la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichetele de masă sau ajutorul de încălzire.

Salariile energeticienilor ajung, cu tot cu bonusuri, la aproximativ 3.500-5.500 de lei, au transmis reprezentanţii Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.

Greva Foamei în faţa Complextului Energetic Oltenia 

Şi preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, Ion Popescu, a intrat în greva foamei luni dimineaţa, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul a explicat că administraţia de la UMC Jilț a refuzat să negocieze un protocol cu sindicatul, pentru distribuirea fondului de promovare. „Fondul nostru de la Jilț Sud, nefiind consumat, s-a încercat o diversiune pentru mutarea acestuia la Jilț Nord, lucru cu care noi nu am fost de acord”, a spus Popescu, menționând că prima revendicare este ca listele să nu fie aprobate fără semnătura sindicatului.

Liderul sindical a vorbit și despre accidentele de muncă ce au avut loc în ultimele zile la Jilț Sud, unde un mal de pământ s-a prăbușit peste cabina unui excavatorist, iar pe un alt utilaj s-a rupt o balustradă, un salariat căzând peste un altul.

Liderul sindical a spus că a început singur acest protest, alți colegi fiind în așteptare. „Voi sta în greva foamei atât cât va fi nevoie”, a spus Popescu. „Pentru investiții nu sunt bani, dar pentru Nissane văd că sunt”, a adăugat acesta, arătând spre mașinile parcate în fața companiei.