Protest TAXI Bucureşti. Haos în centrul Capitalei, traficul a fost modificat! Taximetriştii au aruncat cu ouă UPDATE

Protest TAXI București. Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) au protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei, împotriva proiectului de lege privind activităţile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer „VTS”.

RomaniaTV.net
17 apr. 2019, 04:46
Protest TAXI Bucureşti. Haos în centrul Capitalei, traficul a fost modificat! Taximetriştii au aruncat cu ouă UPDATE

UPDATE Doi taximetrişti au aruncat cu ouă către un taxi cu clienţi al cărui şofer nu participa la acţiune, fiind amendaţi. De asemenea, s-a intervenit între un protestatar şi un şofer care şi-au adresat injurii.

”Doi bărbaţi, care participau la protestul organizat în Piaţa Victoriei de către COTAR, au aruncat cu ouă în direcţia unui taxi, cu clienţi, ce tranzita zona, în semn de nemulţumire că nu participă şi el la protest. Jandarmii, care asigurau măsurile de ordine publică  la faţa locului, i-au identificat pe cei doi şi i-au condus la autospecială, în vederea luării măsurilor legale”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

Aceştia au precizat că este vorba despre doi bărbaţi, cu vârstele de 28 şi 43 de ani, care au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei fiecare.

De asemenea, jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui conflict ntre un protestatar şi un şofer care tranzita zona.

”Un bărbat, care tranzita Piaţa Victoriei, a oprit autovehiculul în dreptul protestatarilor care participau la adunarea publică organizată de către COTAR şi a arătat semne obscene către aceştia. Din rândul protestatarilor, un bărbat i-a adresat acestuia injurii, îndreptându-se în direcţia autovehiculului”, au mai transmis jandarmii.

Şi cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi, astfel: primul, în calitate de participant la adunarea publică, cu avertisment scris pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare iar al doilea, în calitate de conducător auto, cu amendă în valoare de 500, pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene.

______

UPDATE Platforma de ridesharing Clever a transmis, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor, că, fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, va există un monopol al dispeceratelor, iar acţiunile Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi solicitarea de a elimina de pe piaţă aplicaţiile arată ”frica de avans tehnologic”.

”Vicepremierul Daniel Suciu şi Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-au transmis că doresc reglementarea aplicaţiilor pentru cele 2,5 milioane de români care le folosesc în fiecare zi. Obiectivul principal este acela de a crea o concurenţă loială pe piaţa din România. Fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluţie care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetăţeni”, se arată în comunicat.

În plus, Clever atrage atenţia că toate acţiunile COTAR şi solicitarea de a elimina de pe piaţă aplicaţiile arată o teamă de avans tehnologic, de modernizare şi de concurenţă, din nevoia de a conserva ”un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor”.

În plus, reprezentanţii Clever consideră că aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al şoferilor de taxi, pentru că în acest moment ”mai mult de 70% dintre şoferii de taxi folosesc aplicaţiile pentru a prelua comenzi”.

Clever a subliniat că are un parteneriat pe termen lung cu taximetriştii.

”Obiectivul nostru este crearea unei concurenţe loiale pe piaţă între diferite forme de transport, totul în beneficiul acelora care au nevoie de soluţii şi alternative civilizate de transport. Liberalizarea licenţelor de taxi, încurajarea aplicaţiilor şi a serviciilor de transport alternativ reprezintă o garanţie pentru accesul la cele mai bune servicii”, se arată în comunicat.

______

UPDATE Platforma de ridesharing Uber a anunţat, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări. De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei şi dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc şi aceste aplicaţii şi vor să aibă în continuare mai multe opţiuni de transport”, au transmis reprezentanţii Uber România.

Ştire iniţială: 

Protest TAXI București. Brigada Rutieră a Capitalei a resistematizat, miercuri, circulaţia în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde peste 1.500 de taxiuri s-au strâns deja pentru a protesta faţă de Ordonanţa de Urgenţă „pentru menţinerea pirateriei”. Organizatorii anunţă că se vor strânge peste 5.000 de maşini, iar poliţiştii vor institui treptat mai multe restricţii de trafic.

„Este resistematizată circulaţia în Piaţa Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului Romîniei”, a anunţat, miercuri dimineţă, Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, a fost restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. La nevoie, poliţiştii vor restricţionat traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Protest TAXI București. În zona protestului s-au strâns deja peste 1.500 de taxiuri, iar maşinile continuă să sosească, scrie news.ro.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că organizează un protest cu 5.000 de taxiuri împotriva Ordonanţei de Urgenţă „pentru menţinerea pirateriei”.

Protestul se va desfăşura până la ora 18:00, în Piaţa Victoriei, şi ar urma să participe mai multe asociaţii, printre care şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

Protest TAXI București. „Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, au transmis organizatorii.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

Protest TAXI București. Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.