Protestarii din „Ocupaţi Wall Street” cer sfaturi de la oamenii străzii

La New York, iarna şi-a intrat în drepturi încă din octombire. Prima ninsoare a căzut weekendul trecut, iar temperaturile sunt din ce în ce mai mici.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 06:31
Protestarii din „Ocupaţi Wall Street” cer sfaturi de la oamenii străzii

Protestarii de pe Wall Street nu s-au lăsat speriaţi de iarnă. După ce au suportat cu stoicism prima ninsoare din New York manifestanţii spun că sunt gata să înfrunte temperaturile scăzute, pe termen lung. Şi, pentru asta, au parte şi de sfaturi pertinente. Mai multe persoane fără adăpost, care trăiesc în parcuri, îi învaţă pe demonstranţi cum să se ferească de frig.

La New York, iarna şi-a intrat în drepturi încă din octombire. Prima ninsoare a căzut weekendul trecut, iar temperaturile sunt din ce în ce mai mici. În plus, oraşul a fost lovit şi de o furtună cu rafale puternice de vânt, care a avariat reţeaua de electricitate şi a rupt numeroşi copaci din parcuri. Cu toate acestea, protestatarii din mişcarea „ocupaţi wall street ” nu vor să renunţe la demonstraţii. Ei spun că vor continua să stea în corturi şi în tabere, în pofida frigului pătrunzător.

„Din fericire, unele persoane fără adăpost dorm în parc cu noi şi au cunoştinţe impresionante despre cum să se ferească de frig. Deci, primim sfaturi de la oameni cu experienţă”, a spus unul dintre protestatari.

Protestul Ocupaţi Wall Street a izbucnit în urmă cu câteva luni la new York şi s-a extins apoi în toată lumea. participanţii ies în stradă, ca să denunţe lăcomia bancherilor şi a corporaţiilor. Şi să conteste măsurile de austeritate. În unele oraşe americane, mulţimea a fost evacuată de poliţie. La New York însă, demonstranţii s-au instalat într-un parc privat şi nu pot fi alungaţi decât la cererea proprietarului.