Protestatara pro-Trump ucisă miercuri în clădirea Capitoliului era o veterană a Forţelor Aeriene Americane VIDEO

O femeie a fost împuşcată în piept în haosul creat miercuri în jurul şi înauntrul clădirii Capitoliului, iar aceasta a fost identificată ca fiind Ashli Babbit, o veterană a Forţelor Aeriene Americane.

07 ian. 2021, 08:49
Protestatara pro-Trump ucisă miercuri în clădirea Capitoliului era o veterană a Forţelor Aeriene Americane VIDEO

Protestatara împuşcată miercuri în clădirea Capitoliului, identificată ca Ashli Babbit, a petrecut 14 ani în armata americană, servind în patru tururi, locuia în San Diego, California, şi era măritată, după cum a declarat chiar soţul ei, pentru KUSI TV.

„Sunt devastată. Nimeni din DC nu l-a anunţat pe fiul meu şi am aflat vestea de la televizor”, a declarat soacra victimei, Robin Babbitt, pentru New York Post. Aceasta a adăugat că nora ei „era un suporter al lui Trump”.

Cu o zi înainte de a fi împuşcată fatal, aparent de către Poliţia Capitoliului, Babbitt a scris pe Twitter: „Nimic nu ne va opri… pot încerca, din nou şi din nou, dar furtuna este aici şi coboară spre DC în mai puţin de 24 de ore … din întuneric la lumină”.

Protestatara pro-Trump şi-a surprins familia

Ashli Babbit a postat mai multe mesaje pe Twitter, prin care asigura că va fi prezentă în Washington în ziua când Congresul American trebuia să numere oficial voturile electorilor de la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie şi să valideze rezultatul acestora, adică victoria lui Joe Biden.

Soacra lui Ashli a declarat pentru FOX că „nu ştiu de ce a decis să facă asta.”

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, transmite Reuters şi dpa.

Citeşte şi: Donald Trump pe Twitter: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”