Donald Trump pe Twitter: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Preşedintele american Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter în care, de această dată, apără acţiunile susţinătorilor lui care au pătruns miercuri în Capitoliu şi au vandalizat mai multe spaţii.

07 ian. 2021, 02:09
Donald Trump pe Twitter: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Donald Trump pe Twitter: „Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă când o victorie sacră obţinută cu majoritate zdrobitoare de voturi este smulsă fără menajamente şi brutal”, a scris el.

Trump şi-a încheiat mesajul: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”.

Preşedintele în exerciţiu a declarat încă din noaptea alegerilor din noiembrie 2020 că scrutinul a fost fraudat. El nu a prezentat vreodată dovezi şi nu există probe în acest sens. Facebook şi YouTube au retras un mesaj video al lui Donald Trump în care preşedintele în exerciţiu a afirmat din nou, neîntemeiat, că alegerile au fost fraudate şi le-a cerut protestarilor care au invadat Capitoliul să se întoarcă acasă, relatează Reuters.

La finalul mesajului, Trump le-a cerut protestatarilor să „meargă acasă cu dragoste şi liniştiţi”.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

Donald Trump pe Twitter, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. „Trebuie să avem pace” VIDEO
Senatorul republican Mitt Romney a transmis miercuri seară: „Ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o revoltă incitată de preşedinte”.

El şi-a îndemnat colegii să continue finalizarea numărătorii voturilor şi, unanim, să afirme legitimitatea alegerilor prezidenţiale.

Fostul preşedinte George W. Bush condamnă incidentele de la Washington: Aşa sunt disputate rezultatele alegerilor într-o republică bananieră

Fostul preşedinte George W. Bush a emis o declaraţie în care condamnă incidentele de miercuri de la Washington şi pe care le descrie drept „dezgustătoare” şi „dureroase”.

Bush nu l-a menţionat pe Donald Trump, însă în declaraţia sa este făcut clar referire la preşedinte şi la alţi oficiali republicani.

„Sunt consternat de comportamentul iresponsabil al unor lideri politici începând cu alegerile şi de lipsa de respect arătată astăzi instituţiilor noastre, tradiţiilor şi forţelor noastre de ordine (…) Aşa sunt disputate rezultatele alegerilor într-o republică bananieră”, citează CNN.

https://www.youtube.com/watch?v=yJhiMnVpjnw&feature=emb_logo