Protestatarii din Piaţa Victoriei anunţă că vor depune plângeri penale împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei

Liderii Alianţei pentru Unirea Românilor dau în judecată şefii Poliţiei şi Jandarmeriei, pe care îi acuză de represiune politică şi de faptul că sunt apropiaţi ai clanurilor interlope.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 16:52
Protestatarii din Piaţa Victoriei anunţă că vor depune plângeri penale împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei

Vizat este seful de obiectiv, Aurelian Ciocârlan, adjunctul şefului Poliţiei Bucureşti, acuzat de reprimarea şi intimidarea manifestaţilor paşnici din Piaţa Victoriei. Conform relatărilor din presă, Ciocârlan este un apropiat al clanului Duduianu şi a fost prezent la negocierile cu clanul Pian.

George Simion a declarat că va face două plângeri penale pentru abuzurile din ultimele zile. Prima este contra agentului şef Piermuş Mihai Daniel, pentru abuz în serviciu şi tortură. A doua plângere se va depune la DIICOT împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru fapte împotriva umanităţii şi poliţie politică.

„Dacă ei cred ca au întâlnit nişte protestatari care nu-şi cunosc drepturile, nişte cetăţeni pe care ei îi pot intimida cu măsuri tipice fostei Securităţi, se însală amarnic. Aceste abuzuri, care se comit zilele acestea împotriva noastră, vor ajunge la toate instanţele de judecată naţionale şi internaţionale. Este vizibil represiune politică.(…)

Noi sesizăm ridicolul situaţiei. Sesizăm că peste clanurile mafiote sau peste criminalii în serie, precum Gheorghe Dincă, nu se intervine noaptea,dar pentru noi fiecare noapte petrecută în Piaţa Victoriei este un coşmar. (…)

În presă se vehiculează ideea ca am două dosare penale. Nimic mai fals! Iar abuzurile comise de către cei care livreaza Fake News, inclusiv unele organe de presă care nu verifică ştirile, vor fi şi ele acţionate în instanţă. Pentru că eu ştiu că trăim într-un stat de drept.”- a declarat George Simion.

De cinci zile protestatarii din Piaţa Victoriei sunt supuşi la presiuni uluitoare de către autorităţi.

De vineri, 18 septembrie, de la aducerea în faţa Guvernului a mesajului Dreptate pentru România, prin parcarea în Piaţa Victoriei a autocarului AUR, protestatarii paşnici şi George Simion, iniţiatorul protestului maraton, sunt supuşi unor presiuni fără precedent, în urma mai multor acţiuni abuzive:
– legitimarea protestatarilor la ora 07.00 dimineaţa, dar şi la 24.00;
– intimidarea acestora prin intervenţie rapidă şi efective numeroase de forţe de ordine;
– tentativă de încălcare a proprietăţii private, prin încercarea de a urca în autocarul AUR, fără ca proprietarul să fie prezent;
– încercarea de golire a autocarului de protestatari, pentru a putea fi tractat fără probleme din piaţă de către macarale speciale pentru vehicule de mare tonaj. Trei astfel de utilaje, aparţinând AutoMili (firma de casă a unor poliţişti), erau parcate în rondul de la Arcul de Triumf şi aşteptau ordin de începere a operaţiunii;
– ameninţarea protestatarilor cu percheziţii corporale;
– percheziţionarea autocarului cu ajutorului unui câine, sub pretexte ridicole, precum existenţa unor infractori la bordul autocarului sau deţinerea de substanţe interzise;
– percheziţie domiciliară în miez de noapte, contrar prevederilor legale, având în vedere că autocarul nu mai este un mijloc de transport, ci reşedinţa unor protestatari;
– ISU şi pompierii au fost chemaţi de Jandarmerie pentru a constata nereguli inexistente, dorind să confişte generatorul autocarului sau boxele în care se auzeau melodii patriotice;
– efectuarea demersurilor preliminare pentru deschiderea unui dosar penal pe numele lui George Simion, invocând pretexte lipsite de fundament, precum falsificarea numerelor autocarului sau conducerea unui automobil fără permis;
– hărţuirea co-preşedintelui AUR prin oprirea automobilului de către mai multe filtre de poliţie pe o distanţă relativ scurtă, supunerea acestuia la teste pentru depistarea alcoolemiei sau consumului de substanţe interzise, şi aducerea lui la secţia de poliţie pentru interogatorii interminabile.
– în seara zilei de 22 septembrie, reprezentanţii poliţiei au obstrucţionat desfăşurarea unui marş de protest cu autoturisme pe traseul Piaţa Victoriei – Palatul Cotroceni – Palatul Parlamentului, prin blocarea tuturor străzilor unde coloana de autoturisme ar fi putut face dreapta. Motocicliştii poliţişti depăşeau convoiul cu peste 100 km/h pentru a forma bariere la intersecţiile următoare.

Considerăm inadmisibil ca în România anului 2020, la peste 30 de ani de la Revoluţia din 1989, într-un stat membru al Uniunii Europene, într-o democraţie şi într-un stat de drept, astfel de abuzuri sunt comise la adresa cetăţenilor care îşi manifestă nemulţumirea în stradă şi la adresa actorilor politici care solicită guvernanţilor să fie răspunzători pentru faptele lor.

Opinăm că forţele de ordine au acţionat în baza unui ordin politic, venit, probabil de la vârful Ministerului Afacerilor Interne. Solicităm deschiderea unei anchete în acest sens pentru identificarea persoanei care a decis intervenţia abuzivă a forţelor de ordine.

Este inadmisibil pentru un stat de drept şi e periculos pentru încrederea cetăţenilor în apărătorii legii ca oprobriul să cadă asupra executanţilor şi nu asupra principalilor responsabili.

Video: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/319167932705049″, este comunicatul trimis de AUR către Agerpres.

Citeşte şi: Scandal violent în judeţul Alba! Tânăr de 30 de ani, înjunghiat pe stradă de mai mulţi agresori beţi