Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de „succesurile” dumneavoastră. Semnează:Viermii didactici

Peste 100 de cadre didactice au protestat, joi, în Piaţa Prefecturii din Craiova, la adresa guvernanţilor, cerând demisia ministrului Daniel Funeriu şi având pancarte cu mesajele: "Dascălii vor referendum", "Ne-am săturat de «succesurile» dumneavoastră. Semnează: Viermii Didactici".

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 20:22
Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de „succesurile” dumneavoastră. Semnează:Viermii didactici

Protestul care a avut loc, joi, în Piaţa Prefecturii a fost autorizat, la manifestare fiind prezente peste o sută de cadre didactice care au purtat pancarte cu mesajele: „Dascălii vor referendum”, „Ne-am săturat de «succesurile» dumneavoastră. Semnează: Viermii Didactici”, „Jos ministrul Funeriu”, „Un popor fără educaţie este un popor bolnav”, potrivit Mediafax.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Dolj, Constantin Rada, a declarat, joi, că prin aceste proteste profesorii îşi cer drepturile salariale şi solicită demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

El a precizat că la acest miting „au ieşit în stradă măcar un profesor sau învăţător de la fiecare şcoală din judeţ şi vor duce mai departe mesajul şi altor cadre didactice”.

„Acest Guvern ne-a luat toate drepturile obţinute prin luptă sindicală în decurs de 15 ani. Prin noua lege a educaţiei o serie de drepturi au fost anulate, dar toate acestea deşi a fost aprobată prin asumarea răspunderii. Cerem demisia ministrului Educaţiei. Din cauza vremii, am vrut să anulăm protestul, însă au ieşit în stradă nesperat de mulţi oameni, măcar un profesor sau învăţător de la fiecare şcoală din judeţ şi vor duce mesajul mai departe şi altor cadre didiactice”, a declarat Constantin Rada.

Protestatarii au scandat, timp de aproape două ore, „Demisia”, „Lasă-ne, lasă-ne!”, „Jos, Funeriu!”, „Jos, Băsescu!”

„Nu mai putem să stăm şi să îndurăm nedreptatea care ni se face. Nu mai avem bani nici pentru cărţi, nici pentru haine. Am ajuns la limita supravieţuirii şi umilineţei”, a spus un profesor revoltat.

Protestul s-a încheiat, în jurul orei 17.00, fără incidente, susţin jandarmii.