Proteste agresive în toată Europa! Sute de oameni au ieşit pe străzi nemulţumiţi de faptul că au fost obligaţi să stea în case

Proteste de amploare în toată Europa după două luni de izolare. Sute de oameni au ieșit pe străzi nemulțumiți de faptul că au fost obligați să stea în case. Cei mai mulți dintre protestari au refuzat să poarte măști de protecție, supărați pe măsurile impuse de autorități.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 19:35
Proteste agresive în toată Europa! Sute de oameni au ieşit pe străzi nemulţumiţi de faptul că au fost obligaţi să stea în case

În România, sute de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoriei cerându-şi libertatea, fiind revoltaţi de măsurile impuse de autorităţi pe tot parcursul pandemiei. 

Aceştia sunt nemulţumiţi că România a fost în stare de urgenţă 60 de zile, că au fost obligaţi să stea acasă şi le-au fost anulate drepturi. 

Nici celelalte ţări din Europa nu s-au lăsat mai prejos astfel că oamenii au protestat oameni şi în Marea Britanie, Germania, Franţa şi Polonia. 

Poliţia din Londra a operat sâmbătă arestări pentru încălcarea deliberată a regulilor de distanţare socială în cadrul unui protest împotriva restricţiilor, în primul weekend după ce premierul Boris Johnson a anunţat o uşoară relaxare a lockdown-ului în Anglia, a relatat Reuters.

Şi în Germania, mii de oameni au manifestat sâmbătă împotriva restricţiilor impuse pentru a limita pandemia, în multe cazuri cu mult mai mulţi participanţi decât era aprobat, notează dpa.

La Munchen, au vrut să ia parte la manifestaţie mult peste cei 1000 de participanţi aprobaţi de municipalitate, dar poliţia nu le-a permis intrarea în zona prevăzută pentru protest, piaţa Theresienwiese, unde are loc de regulă Oktoberfest. Totuşi, protestatarii au rămas în cea mai mare parte paşnici.

Municipalitatea permisese manifestaţia cu condiţia unei participări de până la 1000 de persoane, la o distanţă de 1,5 metri una de alta şi pentru nu mai mult de două ore. Proteste similare au avut loc între altele şi la Berlin, Stuttgart, Hamburg, Koln, Dusseldorf, Dortmund şi Essen.

În Polonia, un important dispozitiv de poliţie a recurs la gaze lacrimogene împotriva celor câteva sute de protestatari şi a operat arestări.
 
Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Varşovia, Sylwester Marczak, a explicat că a fost o „reuniune ilegală” în condiţii de pandemie.

Pe Facebook, organizatorii protestului, care se declară independenţi, au explicat că sunt indignaţi de „anvergura încălcării drepturilor şi libertăţilor civice”. Lor li s-au alăturat antreprenori nemulţumiţi de ajutorul furnizat de guvern economiei în criză, pe care îl consideră insuficient, a consemnat AFP.