Proteste de amploare faţă de măsurile de autoizolare. Protestatarii cer sprijin financiar, ca urmare a pierderii locurilor de muncă

Câteva sute de manifestanți s-au adunat în Vladikavkaz, capitala republicii Osetia de Nord din Rusia, pentru a protesta faţă de ordinele de autoizolare și faţă de pierderile de locuri de muncă, transmite CNN. 

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 18:48
Proteste de amploare faţă de măsurile de autoizolare. Protestatarii cer sprijin financiar, ca urmare a pierderii locurilor de muncă

Pe reţelele de socializare au apărut mai multe clipuri în care se aude cum protestatarii cer demisia șefului regiunii și sprijin financiar din partea autorităților, ca urmare a pierderilor semnificative de locuri de muncă.

Parlamentarii locali le-au cerut oamenilor să rămână acasă și să formeze un grup de inițiativă pentru a discuta pe marginea problemei pierderilor de locuri de muncă și a dificultăţilor financiare cu care se confruntă. 

Forţele de ordine i-au dispersat pe manifestanţi şi au reţinut trei organizatori, notează sursa citată.

Citeşte şi Mai multe ţări europene renunţă de astăzi la o parte din restricţiile impuse de carantina pentru coronavirus

Mass-media locală a raportat că protestul a fost inițiat de o cântăreață de operă, care, recent, a postat pe reţelele de socializare materiale video în care se spunea că noul coronavirus este o „boală machiată” și că măsurile de restricţie sunt inadecvate. Autoritățile Osetiei de Nord au inițiat o anchetă penală pentru răspândirea unor știri false despre coronavirus în Vladikavkaz.