Proteste de amploare la Kiev. Mii de oameni au ieşit în stradă. „Nu vrem război” VIDEO

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Kiev, pentru a-şi exprima unitatea, pe fondul intensificării temerilor privind o invazie rusă.

12 feb. 2022, 18:46
Proteste de amploare la Kiev. Mii de oameni au ieşit în stradă. „Nu vrem război” VIDEO

Proteste de amploare la Kiev împotriva unui război. În capitala Ucrainei, sute de oameni au ieşit în stradă, având în vedere că există temeri tot mai mari că ţara va fi invadată de Rusia.

Ucrainenii au pornit în marş prin centrul Kievului, scandând „Glorie Ucrainei” şi purtând steaguri ucrainene şi bannere pe care scria „Ucrainenii vor rezista” şi „Invadatorii trebuie să moară”, transmite agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Citeşte şi: MAE a ridicat nivelul de alertă în Ucraina pe fondul războiului iminent. Se recomandă evitarea oricărei deplasări
La începutul manifestaţiei a fost intonat imnul Ucrainei, aşa cum reiese din imaginile apărute pe Twitter.

Un ucrainean a postat şi imagini cu un convoi imens care defila pe străzile Kievului, sub denumirea “Marşul unităţii Ucrainei”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis oamenilor să nu intre în panică şi a rispostat faţă de ceea ce a catalogat drept o abundenţă de previziuni sumbre despre război din media.

Potrivit Reuters, tensiunea a crescut pe măsură ce Rusia a mobilizat peste 100.000 de soldaţi în apropierea Ucrainei şi a efectuat exerciţii militare de amploare. Statele Unite au declarat vineri că o invazie ar putea începe în orice moment. Rusia neagă o invazie.

În tot acest timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a participat la exerciţii de poliţie în regiunea Kherson din sudul ţării. Liderul ucrainean a declarat că un atac rusesc ar putea avea loc în orice moment, dar a respins ceea ce a numit cantităţi excesive de informaţii despre un război major care se apropie.

„Cel mai bun prieten al duşmanilor noştri este panica în ţara noastră. Iar toate aceste informaţii nu fac decât să provoace panică şi nu ne pot ajuta.

„Nu pot fi de acord sau nu cu ceea ce nu s-a întâmplat încă. Până în prezent, nu există un război la scară largă în Ucraina”, a spus Zelenski.

Statele Unite şi numeroase guverne occidentale şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina, iar Washingtonul a declarat sâmbătă că a dispus plecarea majorităţii personalului ambasadei sale de la Kiev.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion, ultimatum pentru Nicolae Ciucă de a-l demite pe Virgil Popescu. „Vor fi 100.000 de oameni în stradă şi o să-l scoată ei din Guvern”