Proteste de amploare la Madrid. Oamenii vor organizarea unui referendum

Protest de amploare la Madrid, unde mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei spaniole pentru a-i cere premierului să convoace un referendum. Motivul: cetăţenii sunt de părere că platforma de reforme pe care o aplică guvernarea este diferită de cea prezentată la alegeri.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 20:01
Proteste de amploare la Madrid. Oamenii vor organizarea unui referendum

Mii de oameni, reprezentanţi a peste 150 de sindicate, s-au adunat în piaţa Colon din Madrid pentru a-i cere premierului să convoace un referendum.

„Noi sperăm ca în urma acestui protest Mariano Rajoy să ne asculte, să ia aminte şi să convoace un referendum. Deoarece el pune în aplicare un program de reforme diferit de cel cu care s-a prezentat la alegeri. Aşadar, politica de reformă nu mai are legitimitate. De aici vine şi necesitatea referendumului. Poporul spaniol este cel care trebuie să decidă dacă este de acord cu această politică”, a declarat Cayo Lara, lider „Stânga Unită”.

Guvernul condus de Mariano Rajoy a adoptat o serie de măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar al ţării cu 65 de miliarde de euro până în 2014.