Proteste împotriva preşedintelui şi la -18 grade. Pancarte şi sistem de amplificare audio la Arad

Sute de oameni s-au adunat în toată ţara pentru a protesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc. Manifestanţii din Suceava, Arad şi Timişoara şi-au strigat nemulţumirile în ciuda gerului de afară, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 17:57
Proteste împotriva preşedintelui şi la -18 grade. Pancarte şi sistem de amplificare audio la Arad

Câteva zeci de suceveni au protestat şi marţi seară, când temperatura era de -18 grade Celsius, pentru a 18-a zi consecutiv, în faţa Palatului Administrativ din Suceava cerând demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate.

Protestatarii au strigat din nou sloganuri antiprezidenţiale, antiguvernamentale şi în favoarea alegerilor anticipate.

Unul dintre protestatari a spus că numărul restrâns de manifestanţi nu este determinat de frig, ci de demnitatea fiecăruia.

„Nu ne împiedică frigul să venim aici. Noi ieşim pentru că avem demnitate. Mulţi, care îşi calcă pe demnitate, stau în case să nu iasă în stradă”, a spus protestatarul.

Un altul a subliniat că participanţii la proteste vor veni în continuare, indiferent cât de frig va fi, până când vocea lor va fi auzită şi vor fi alegeri anticipate.

„Vom veni până va cădea acest guvern de mincinoşi, acest guvern care a făcut din minciună politică de stat”, a mai spus acesta.

Sute de persoane în faţa Primăriei Arad cerând demisia şefului statului

Aproximativ 700 de persoane s-au adunat la ora 18.00 în faţa Primăriei Arad având pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, manifestaţia fiind autorizată de Primăria Arad, la solicitarea Asociaţiei Consiliul Local Civic Arad, la care au aderat alte cinci asociaţii civice judeţene.

Organizatorii au adus o camionetă pe care au instalat un sistem de amplificare audio de la care se ţin discursuri, iar printre cei care au luat cuvântul se numără şi procurorul arădean Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Acesta a citit un text religios, dar a făcut referire şi la istoria românilor, fără să scandeze împotriva preşedintelui sau a Guvernului.

Protestatarii au cerut o lege privind „interzicerea traseismului politic”, adoptarea une legi „privind revocarea de către alegători a celor pe care i-au ales” şi separarea alegerilor locale de cele parlamentare.

În faţa Primărie a fost adusă şi o urnă în care arădenii au fost invitaţi să introducă bileţele cu nemulţumirile pe care le au.

Acesta este al doilea miting autorizat în municipiul Arad de la debutul manifestaţiilor antiguvernamentale. Protestul a fost autorizat până la ora 20.00.

Poze cu Băsescu, Boc, Udrea şi Isărescu, rupte de un protestatar pe picioroange la Timişoara

Aproximativ 40 de persoane au protestat, marţi seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu. Un protestatar a rupt lovind cu picioroangele poze reprezentându-i pe şeful statului, pe Emil Boc, Mugur Isărescu şi Elena Udrea, el fiind aplaudat de manifestanţi

Demonstraţia lui Ştefan Cojocnean, omul cu picioroange, a fost primită cu aplauze şi urale de ceilalţi manifestanţi care scandau „Jos Băsescu” şi „Demisia”. După acest moment, resturile pozelor au fost călcate în picioare de mai mulţi participanţi la miting.

Acţiunea de protest s-a încheiat după aproximativ trei ore.