Proteste în faţa Guvernului, împotriva lui Gabriel Oprea. 300 de oameni i-au cerut ministrului demisia

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat luni seara, în faţa sediului Guvernului, pentru a cere demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne Gabriel Oprea, după moartea poliţistului Bogdan Gigină în coloana oficială a demnitarului.

26 oct. 2015, 18:25
Proteste în faţa Guvernului, împotriva lui Gabriel Oprea. 300 de oameni i-au cerut ministrului demisia

Oamenii au ieşit din nou în stradă luni seara, după protestul de duminică, fiind nemulţumiţi de explicaţiile date luni de vicepremierul Gabriel Oprea, spunând că acesta le-ar subestima inteligenţa.

Protestatarii au scandat „Demisia„, „Demnitari fără girofar„, „Ruşine să vă fie„, „Nu e Oprea la ciolan interesul naţional„, „Oprea face crime, Ponta îl susţine„, „Jos Oprea„, „Jos Ponta„, în faţa sediului Guvernului. Unii au afişat un banner cu textul: „Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori şi aroganţi Ponta – Oprea„.

Citeşte şi Monica Macovei: „Generale Oprea, dă-ţi DEMISIA! Declaraţia de presă nu a fost convingătoare”

Printre participanţii la protest s-a aflat preşedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu. El a declarat că a venit să ceară din nou retragerea lui Gabrile Oprea din funcţie, ceea ce a caracterizat ca „un act de normalitate, nu de curaj„.

Potrivit agenţiei Mediafax, Lincu a mai spus că Oprea nu ar fi îndeplinit condiţiile pentru coloana oficială şi sunt multe lucruri care indică o problemă de legalitate. El a adăugat că folosirea de coloane oficiale a devenit o practică şi trebuie stabilit, în acest caz, dacă a fost vorba de abuz în serviciu.

Citeşte şi Traseul lui Oprea în seara accidentului, surprins de camerele Primăriei Sector 1. Imaginile, predate Poliţiei

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” i-a cerut, luni, viceprim-ministrului Gabriel Oprea să dea dovadă de onoare şi să se retragă din viaţa publică, precizând că decesul poliţistului Bogdan Gigină este doar unul dintre efectele ordinelor nelegale date de şefii din Poliţie.

Şi duminică, aproximativ 1.000 de oameni au ieşit în stradă, în centrul Capitalei, pentru a cere demisia sau demiterea ministrului Gabriel Oprea. Aceştia au protestat la Universitate, apoi au mers în marş la sediile MAI şi Guvernului. Proteste similare au avut loc şi la Cluj-Napoca.