Traseul lui Oprea în seara accidentului, surprins de camerele Primăriei Sector 1. Imaginile, predate Poliţiei

Procurorii de la Parchetul Capitalei au ridicat înregistrări cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi aflate pe traseul pe care a trecut coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea în seara în care s-a produs accidentul soldat cu moartea polițistului Bogdan Gigină.

26 oct. 2015, 16:51
Traseul lui Oprea în seara accidentului, surprins de camerele Primăriei Sector 1. Imaginile, predate Poliţiei

Camerele aparţin Primăriei Sectorului 1, dar şi mai multor firme şi persoane fizice, a declarat pentru HotNews.ro Adrian Ţîrlea, purtător de cuvânt al Parchetului. Reprezentanţii Primăriei sectorului 1 spun că aveau camere de luat vederi chiar în intersecţia Calea Plevnei cu bd. Ştirbei Vodă. Şi Primăria Capitalei are camere de luat vederi, dar ele sunt stricate de cinci luni.

Citeşte şi KLAUS IOHANNIS: L-am sfătuit pe Gabriel Oprea să-şi dea DEMISIA. Comunicarea pe accident a fost CATASTROFALĂ

Noi avem camere la Parcul Operei, în intersecţia de la Calea Plevnei cu bd. Ştirbei şi am predat imaginile Poliţiei. În tot sectorul avem circa 90 de camere de luat vederi care au fost montate în cadrul programului de monitorizare a sectorului1„, a declarat pentru HotNews.ro Alex Ichim, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 1.

Citeşte şi CAZUL poliţistului Gigină. Partidul lui Geoană cere demisia lui Oprea şi comisie de anchetă în Parlament

Şi Primăria Capitalei are mai multe camere de luat vederi în zonă, în cadrul programului de management al traficului, însă acestea nu funcţionează de circa 5 luni şi nici până acum situaţia nu a fost rezolvată. Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat săptămâna trecută că au fost puse în funcţiune camerele din de luat vederi din partea de sud a oraşului, după Piaţa Unirii, iar pentru reabilitarea zonei de Nord încă se lucrează.

Citeşte şi Ponta, despre tragedia poliţistului din coloana vicepremierului: Politic, e o LECŢIE foarte bună pentru Oprea

Coloana în care a murit saptamana trecută motociclistul Bogdan Gigină s-a format în faţa sediului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, fostul INMH, au declarat, pentru EurActiv.ro, surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Informaţii detaliate despre traseul coloanei oficiale în care a murit motociclistul Gigină, cerute instituţional de procurori, au fost comunicate de minister abia luni, 26 octombrie, la şase zile după accident.

Coloana s-ar fi format la fostul Institut Naţional de Meteorologie şi Hidrologie, actuala Administraţie Naţională de Meteorologie, după care a parcurs traseul menţionat de Poliţia Capitalei într-un comunicat: P-ta. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ta. Charles de Gaulle – P-ta. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Ştirbei Vodă. Sursele citate nu au dezvăluit care era reperul pentru punctul terminus al traseului.

Ministrul Oprea locuieşte la mai puţin de un kilometru de groapă în care a căzut Bogdan Gigina, la intrarea în cartierul Cotroceni.

Până în prezent, procurorii au audiat persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă.

Totodată, au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului.