Proteste în Germania, legate de restricţiile din pandemie. La Munchen oamenii s-au adunat invocând o slujbă religioasă

Aproape 2.000 de persoane au protestat duminică în oraşul München împotriva înăspririi restricţiilor în Germania în scopul stăvilirii contaminărilor cu noul tip de coronavirus, a anunţat poliţia bavareză.

02 nov. 2020, 07:18
Proteste în Germania, legate de restricţiile din pandemie. La Munchen oamenii s-au adunat invocând o slujbă religioasă

Organizatorii protestului au anunţat iniţial că ar fi vorba despre o „slujbă religioasă”. „Nu este vorba despre libertatea de întrunire„, a declarat unul dintre vorbitori la Theresienwiese, locul unde se organiza celebrul Oktoberfest, înainte de a le cere participanţilor să se roage alături de el.

Poliţia a declarat că evenimentul care a început având „forma şi caracteristicile unei slujbe bisericeşti”, transformându-se însă „din ce în ce mai mult într-un concert”, a fost oprit în jurul orei 19:00 (20:00, ora României).

Citeşte şi Valul doi de coronavirus mătură Europa. În numai 5 săptămâni numărul cazurilor s-a dublat şi a trecut de 10 milioane

Mii de persoane au protestat la sfârşitul săptămânii în toată Germania, în condiţiile în care ţara se pregăteşte să intre luni în carantină, barurile şi restaurantele urmând să se închidă, iar întâlnirile în aer liber fiind limitate la 10 persoane din maxim două gospodării.

Poliţia prezentă la protestul de la München a declarat că a lansat avertismente unui număr de aproximativ 200 de persoane care nu purtau sau purtau greşit masca de protecţie.