PROTESTE la KIEV: Un JURNALIST RUS a fost AGRESAT de poliţia ucraineană

Un jurnalist rus susţine că a fost agresat de poliţia ucraineană, în cursul protestelor de la Kiev. El a  fost reţinut de poliţişti şi bătut.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 16:29
PROTESTE la KIEV: Un JURNALIST RUS a fost AGRESAT de poliţia ucraineană

Un jurnalist rus a fost reţinut câteva ore de poliţia ucraineană şi a fost bătut în detenţie, anunţă site-ul Lenta.ru, compania media pentru care transmitea informaţii despre protestele de la Kiev. Potrivit site-ului, Andrei Kiselev a fost reţinut în timp ce mergea alături de un grup de protestatari pentru a relata despre manifestaţiile de la Kiev.

„Andrei Kiselev ne-a spus că a fost ţinut o oră şi jumătate în genunchi, pe zăpadă. A fost bătut şi are multiple plăgi„, precizează site-ul de ştiri. Ministerul ucrainean de Interne a confirmat reţinerea jurnalistului rus, explicând că acesta era cu un grup de manifestanţi care aveau bâte, potrivit Mediafax.

În total, 44 de jurnalişti au semnalat că au fost agresaţi în cursul protestelor de la Kiev.

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi.

Uniunea Europeană s-a declarat „şocată” de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu „posibile acţiuni” şi „consecinţe” asupra relaţiilor bilaterale.

Canada a anunţat că are în vedere „toate opţiunile” şi că va propune consultări cu Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru o „reacţie puternică” faţă de criza politică din Ucraina.