Proteste masive la Budapesta faţă de creşterea influenţei Rusiei în Ungaria

Aproximativ 2,000 de oameni s-au strâns, luni seara, în apropierea Ambasadei ruse de la Budapesta, pentru a protesta faţă de ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban.

25 apr. 2017, 15:55
Proteste masive la Budapesta faţă de creşterea influenţei Rusiei în Ungaria

Mitingul a avut loc la câteva străzi depărtare Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreapta treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sunt ucişi ori închişi, citând Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Budapesta: Miting de protest faţă de preşedintele rus: Putin, NIET!, Europa, YES!

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, „iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii”.

Mitingul s-a intitulat „Să oprim Moscova”, ca răspuns la campania „Să oprim Bruxellesul” a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.


loading...